Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tinc Set haalt Catalaanse wijnen naar Nederland

"We hebben echt verrassende wijnen met veel storytelling"

Tholen - Jip van Amerongen en Job Hogendoorn zijn de jonge ondernemers achter Tinc Set, ze verkopen Catalaanse wijn. "Oog voor de natuur is één van onze kernvoorwaarden als we wijnen uitkiezen om te importeren. Biologisch, biodynamisch en natuurwijnen vind je allemaal terug in ons assortiment", zegt Job. Alle wijnen komen van een familiewijnhuis. "In elk van hen zijn traditie, kwaliteit en lokale druivenrassen de redenen die ze misschien wel tot de beste wijnen maken die je ooit geproefd hebt. Daarom verkopen wij nu wijn. We konden ze simpelweg niet voor onszelf houden."

Job en Jip

Jip geeft aan dat ze ook graag met kleine wijnhuizen uit de verschillende regio's van Catalonië werken. "Die hebben niet altijd de officiële biologische of Demeter-labels op hun fles. Simpelweg omdat dit proces tijd en geld kost en ze doen vaak alles in hun eentje. We kunnen wel met zekerheid zeggen dat het sulfietgebruik bij onze wijnen van 0 milligram per liter tot 88 milligram per liter loopt. Erg weinig dus. En minder dan wat er maximaal is toegestaan voor biologische wijn."

Job vertelt dat ze de ambitie hebben om uiteindelijk ook aan natuurvoedingswinkels en biosupermarkten te gaan leveren. "We denken dat we een ontzettend interessant aanbod voor deze winkels hebben. Oog voor de natuur, maar ook echt verrassende wijnen met, niet onbelangrijk in een winkel, veel storytelling." Op de website komt die storytelling ook duidelijk terug. Er worden regelmatig blogs geschreven die je helemaal meenemen in de sfeer rondom de wijnhuizen waarmee Tinc Set zaken doet. "Ook hebben we speciale acties. Zo staat deze maand bijvoorbeeld bij ons in het teken van Wijnspijs. Allebei houden we erg van koken en daar dan passende wijnen bij uitzoeken. Daar hebben we ook veel ervaring in door ons werk in verschillende fine dining restaurants."

Hoe hebben ze de Catalaanse wijnmakers eigenlijk ontdekt? Het verhaal van Tinc Set begon twee jaar geleden met een diner in Tossa de Mar waar de ober Jip en Job de wijn Sasserra liet proeven. De ober kwam aan tafel met een zwarte fles met gouden Arabische letters. "We proefden de wijn, keken elkaar in de ogen en we riepen iets in de trant van: Dit is fantastisch!" Ze waren helemaal ondersteboven van de complexiteit van de wijn.

Sasserra heeft een gouden kleur. De smaak is aards, bloemig en heeft iets van Mediterraanse kruiden, maar tegelijkertijd ook notig en iets tussen honing en truffel. We waren helemaal ondersteboven van de complexiteit van de wijn. Ze waren destijds op zoek naar een manier om zelf te ondernemen in iets waar ze beiden passie voor hadden. "Eenmaal thuis beseften we dat er zo veel mensen zijn in Nederland die ook zo van die wijn zouden kunnen genieten, maar hij was nergens te vinden. Dus begon op dat moment onze missie om bijzondere wijnmakers in Catalonië te vinden en een selectie te maken van hun beste wijnen om naar Nederland te brengen", zo licht Jip toe.

Voor meer informatie:
Tinc Set
06 20555309
[email protected] 
www.tincset.nl