Een gezonde, schone en leefbare aarde. Nu en straks. Als coöperatie met idealen zoals deze wil Foodcoop Odin niet alleen de beste biologische en biodynamische producten aanbieden; ze streven ernaar dat de hele bedrijfsvoering duurzaam en sociaal is. Het duurzaam bezorgen van boodschappen en tegelijk voldoen aan de gewenste service zonder dat de kosten niet uit de bocht vliegen is een uitdaging. Daarnaast wordt het bezorgen steeds spannender; krappe straatjes, afgezette wegen, eenrichtingsverkeer en weinig parkeerplekken. Een fiets biedt uitkomst, dachten ze en met deze elektrische koerierbakfiets op 100% zonne-energie hebben zij een duurzaam alternatief gevonden voor thuisbezorging in steden en dorpen zonder lawaai én zonder uitstoot van fijnstof en CO².'Koele' bezorgfiets
De SunRider biedt een vooruitstrevende planeet-vriendelijke oplossing voor het bezorgen van verse en gekoelde boodschappen, omdat de fiets tijdens het gebruik door zijn eigen zonnepanelen de batterij oplaadt. Op één dag kan er meer dan 100 kilometer worden afgelegd met een lading van 150 kilo, zo’n 4 à 5 bestellingen. Mocht het nodig zijn dan kan de SunRider worden opgeladen via het elektriciteitsnet, net als een reguliere e-bike. Maar zolang er daglicht is, laadt de batterij op. Odin heeft de fiets voorzien van een afbeelding met een gehoornde koe; "We wilden de fiets een herkenbare uitstraling geven en kozen voor een koe met hoorns, zoals het hoort in de biodynamische landbouw", aldus Odin directeur Merle Koomans van den Dries. "Daarom heet de bezorgfiets in onze wandelgangen nu de fiets-koe-rier."

Start bezorging in Geldermalsen en omstreken
Afgelopen weken is er uitvoerig getest rondom het distributiecentrum van Odin waar ook de Odin Bezorgdienst gevestigd is. Vanaf deze week worden de eerste boodschappen in Geldermalsen en omstreken per fiets bezorgd bij de mensen thuis.

Voor meer informatie: info@odin.nl en www.odin.nl