Lubee: de nieuwe 100% biologische, 100% gele appel van Innatis

"100% biologisch, 100% geel en 100% verslavend", zo omschreef marketing- en communicatiemanager van Groupe Innatis Alice Gianola het nieuwe clubras van de groep, dat onlangs werd onthuld tijdens de Fruit Attraction-beurs in Madrid. De 'Lubee' lag tot nu toe verborgen achter een gele boog op de stand, midden tussen de andere rassen Honey Crunch, Lolipop, Choupette, Juliet en Zingy. We hebben voor de naam 'Lubee' gekozen, omdat "we een min of meer eenvoudig herleidbare naam wilden hebben", legt Alice uit, met een kleine knipoog naar de bijen (bees), vanwege de kenmerken die het tot een appel maken die gemakkelijk biologisch te telen is en de biodiversiteit waarin bees een grote rol spelen respecteert.

Dankzij een lancering die aan alle verwachtingen voldeed kende de 'Lubee' een veelbelovende start. "Het was echt druk op de stand. Onze klanten waren in groten getale op de beurs aanwezig en we kregen niet alleen veel positieve feedback na de proeverijen, maar ook over de naam en het logo van 'Lubee'. We hebben zelfs al direct na de presentatie twee bestellingen ontvangen."

De 'Lubee' is het resultaat van 20 jaar onderzoek door de kweker Gradilis en 5 jaar nadenken over de te volgen commerciële strategie en marketingstrategie om van deze appel de nieuwe ster in het schap van de biologische gele appelen te maken. "Toen we Gradilis benaderden, waren we op zoek naar een biologische gele appel als aanvulling op een zeer slecht gevuld schap. Wat ons echter meteen over de streep trok was de smaak van de appel. Onder een rustiek uiterlijk zitten zowat alle smaakkwaliteiten verborgen die de nieuwe generaties consumenten zoeken. Als je in de appel bijt, volgt direct daarna een ware smaakexplosie. De appel is zeer zoet, heeft een Brix-waarde van tussen de 17 en de 18, met tonen van exotisch fruit, is zeer knapperig en sappig. Het was geweldig en we zijn ervan overtuigd dat de appel jonge consumenten voor zich zal weten te winnen."

Volgens Matthieu Bouniol, productmanager/ontwikkelaar bij Gradilis is de appel relatief 'gemakkelijk te telen' en perfect geschikt om op biologische wijze te telen, omdat deze bestand is tegen appelschurft en andere ziekten en plagen als bladluizen.

Hoewel de 'Lubee' als nieuwe gele appel uitstekende bewaareigenschappen heeft, een positief punt voor de export, is deze momenteel alleen bestemd voor de Franse markt. Voor het eerste afzetjaar alleen al is maar liefst 250 ton beschikbaar. De productlanceringsdag werd afgesloten met een feestelijke avond waarbij 130 mensen aanwezig waren. "We hebben die dag veel plezier gehad, hebben lekker gegeten en gedanst, de sfeer was ontspannen en de lancering was echt een succes!"

Voor meer informatie:
Alice Gianola
Groupe Innatis
alice.gianola@innatis.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven