Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De oplossing is in dit geval ook echt: een 'oplossing'"

The Green Lab Co. presenteert Refill & Remix handzeeptabletten

The Green Lab Co. lanceert vandaag vol trots hun nieuwe duurzame lijn van 'Refill & Remix' handzeeptabletten. Het bedrijf staat al sinds de oprichting vorig jaar in het teken van verduurzamen van het personal care schap, maar met deze lancering doet het een geweldige sprong voorwaarts. De belangrijkste pijlers van dit nieuwe concept: géén vervoer van de 95% water waaruit vloeibare handzeep bestaat én géén gebruik van plastic flessen.

Handzeep bestaat voor ongeveer 95% uit water. Is het dan niet vreemd dat we dit water met vrachtauto’s en schepen vervoeren, terwijl iedereen thuis gewoon een wateraansluiting heeft? Dit is wat de ondernemers Jos Zonneveld (38) en Maarten Drontmann (37) moeten hebben gedacht. Daarnaast wordt al dat water ook nog eens vaak verpakt in plastic. Door het water eruit te halen en enkel een concentraat te verkopen, lossen de ondernemers in één klap beide problemen op. Maarten: "De oplossing is in dit geval ook echt: een 'oplossing'." 

Jos vertelt dat minimaal 99% van de ingrediënten van de handzeeptabletten van natuurlijke oorsprong is. "Zodra het (technisch) kan, schakelen wij natuurlijk direct naar 100%."

Het verhaal
In plaats van een fles vloeibare handzeep in de winkel te kopen, koop je bij The Green Lab Co. enkel de tabletten. Deze mix je thuis met water uit je kraan in één van de design flesjes van aluminium of in een andere fles die je thuis hebt staan (mits er een schuimpomp op zit). Een paar minuten wachten totdat de tabletten oplossen en je hebt handzeep. Om het duurzame concept wat extra sjeu te geven hebben ze ervoor gekozen dat de handzeep gemaakt kan worden uit een combinatie van 12 verschillende geuren. Rozemarijn met Gember, Eucalyptus met Citroengras of Vanille met Oranjebloesem. De consument kan hiermee naar eigen smaak zijn handzeep creëren (remix) in zijn eigen 'Green Lab'.

Voorverkoop door middel van Crowdfunding
The Green Lab Co. wil dit concept doorontwikkelen voor alle badkamer, keuken en huishoudelijke reinigingsproducten. Denk hierbij aan doucheschuim, conditioner en shampoo. Maar ook aan allesreiniger, afwasmiddel en glasreiniger. Jos Zonneveld: "Wij willen dit jaar nog zo'n 20 nieuwe producten in deze lijn ontwikkelen." Om dat te bewerkstelligen zijn de ondernemers een voorverkoop van hun product via crowdfundingplatform Crowd About Now gestart. Met de opbrengst willen ze deze ontwikkeling gaan financieren. Een tabletten revolutie is in de maak.

Voor meer informatie:
The Green Lab Co. BV
[email protected] 
www.thegreenlabco.com 

Publicatiedatum: