Twintig jaar Kompetenzzentrum Ökolandbau Niedersachsen

Bio-vereniging heeft in twee decennia aan zo'n 300 projecten gewerkt

Het Kenniscentrum biologische landbouw Niedersachsen (KÖN) bestaat twintig jaar en vierde dit begin oktober met tachtig gasten. Het kenniscentrum werd opgericht om de omschakeling naar biologische landbouw professioneler en breder te ondersteunen. Uwe Bartels (SPD), de toenmalige landbouwminister van Niedersachsen, verstrekte het KÖN een startkapitaal van een miljoen euro. Zijn opvolgers steunden het KÖN over alle partijgrenzen heen. Uwe Bartels was te gast op het jubileum van het KÖN, net als voormalig minister Hans-Heinrich Ehlen (CDU), voormalig minister Christian Meyer (Bündnis 90/Die Grünen), en de huidige landbouwminister Barbara Otte-Kinast (CDU).


KÖN-jubileum met onder andere KÖN-oprichters Wilfried Dreyer, voormalig directeur van Ökoring (tweede van links), en Harald Gabriel, voormalig directeur van Bioland Niedersachsen (vijfde van rechts), alsmede de voormalige landbouwministers van Niedersachsen Hans-Heinrich Ehlen, Uwe Bartels, Christian Meyer en de huidige landbouwminister Barbara Otte-Kinast. (Foto: Eva Meyerhoff)

Naast advisering is projectwerk de hoofdtaak van het KÖN. In twintig jaar tijd heeft het KÖN aan ongeveer 300 projecten gewerkt. De omschakeling van 40 melkveebedrijven was bijvoorbeeld uitstekend. Het biologische areaal in Niedersachsen steeg hierdoor van 2015 op 2016 met 20 procent, het beste resultaat sinds 2002. Op het hoofdkantoor in Visselhövede zijn 25 medewerkers actief. In 2021 heeft het KÖN dochteronderneming i-KÖN opgericht, die gratis informatie verstrekt over biologische landbouw.

Voor meer informatie:
Kompetenzzentrum Ökolandbau Niedersachsen
Tel: +49  (0)4262 9593 00
info@oeko-komp.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven