Eerste cabin hide&b. staat op landgoed Roggebotstaete

De eerste cabin van hide&b. staat op regeneratief landgoed Roggebotstaete aan de Vossemeerdijk in Dronten. hide&b. helpt boeren en grondeigenaren bij natuurinclusief ondernemen. Door duurzame, circulaire recreatie cabins in te zetten als (tijdelijk) verdienmodel ondersteunen ze de transitie.

Jasper Muller, medeoprichter hide&b: "We zijn ontzettend blij met de samenwerking met Yūgen Forest, de beheerders van landgoed Roggebotstaete. We streven beiden naar het verbinden van mens en natuur en het bijdragen aan regeneratief grondgebruik. Het is daarom voor ons de perfecte plek om ons concept te lanceren. We nodigen iedereen die interesse heeft om onze cabin te zien en ervaren uit om een kijkje te komen nemen."

hide&b. staat voor een unieke ervaring, waar mensen kunnen verstillen, letterlijk weer 'aarden' en opladen op bijzondere locaties in het buitengebied.

Startmotor voor landbouwtransitie
De transformatie van intensieve landbouw naar natuurinclusief grondgebruik duurt circa 8-10 jaar. In die periode levert de grond nog weinig op, maar lopen de grondkosten door en zijn investeringen in de omslag nodig. De meeste boeren of landeigenaren krijgen dit niet rond gerekend. De cabins kunnen worden ingezet om de transitie wél haalbaar te maken. De bijdrage is drieledig:

  • Financieel: hide&b. deelt de opbrengsten met de boer of landeigenaar;
  • Bewustwording: de gasten worden verbonden met de transitie naar een nieuw landbouw- en voedselsysteem;
  • Ondersteuning korte keten: de gasten kunnen (biologische) streekproducten bestellen direct van de boer, of afkomstig van boeren uit de streek

Duurzaam, tijdelijk, energieneutraal
De cabins zijn duurzaam, circulair, energieneutraal en nagenoeg zelfvoorzienend. Ze zijn modulair en dus makkelijk (ver)plaatsbaar. De cabins kunnen tijdelijk worden geplaatst of permanent. Privacy, rust en ruimte zijn belangrijk voor hide&b. Daarom liggen de cabins op ruime afstand van elkaar, ingepast in de natuurlijke omgeving. Ze kunnen deels – of volledig – 'off grid' worden uitgevoerd.

Voor meer informatie:
Jasper Muller
hide&b
06 52382835
jasper@hideandb.io    
www.hideandb.io   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven