Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Maandag 17 oktober bij Tuinderij de Es:

Bodemworkshop 'duik in je (eigen) bodem'

Op maandag 17 oktober aanstaande organiseert Tuinderij de Es een dagvullende workshop die volledig in het teken staat van de bodem. Zij doet dit in samenwerking met compostbedrijf van Iersel en Vitaland bodemadvies. Tijdens deze dag duik je zelf de bodem in om het bodemleven te analyseren, leer je over verschillende methodes om je bodemgesteldheid te achterhalen en bekijken de deelnemers een aantal bodemexperimenten. Alles om uiteindelijk te werken aan een
betere bodemkwaliteit en te leren hoe je dit zelf op je eigen bedrijf kunt toepassen. De workshop is onderdeel van het project demo-bedrijf Duurzame Landbouw.

Programma workshop 17 oktober
De workshop start 's ochtends om 9:30 uur met een rondleiding door de tuinderij waarbij de verschillende bodemexperimenten bekeken worden. Daarna zal Bart van den Braak (van Iersel) en Martijn van Vijfeijken (Vitaland) de deelnemers meenemen in verschillende methoden om de bodem te kunnen analyseren en gaan ze samen bodemmetingen die bij de experimenten verricht zijn bekijken en interpreteren. Na een gezamenlijke lunch (inbegrepen) duiken de deelnemers zelf de bodem in. Ze nemen grondmonsters en gaan deze visueel bekijken, tevens gaan we aan de slag met een MicroBioMeter.

Aan het einde van de middag neemt Martijn van Vijfeijken de deelnemers mee in de wereld van chroma's maken en krijg je een inkijkje in hoe je dit eventueel ook zelf kunt toepassen. Rond 16:00 uur zal de workshop afgesloten worden. 

Aanmelden en meer activiteiten
De workshop is open voor iedere agrarisch ondernemer/tuinder of mensen met plannen hiertoe. Er zijn geen kosten aan verbonden, je dient je wel aan te melden. 

Tuinderij de Es is tot en met 2025 verkozen tot demo-bedrijf duurzame landbouw en organiseert in die hoedanigheid diverse activiteiten. Op de website kun je meer informatie vinden hierover en over andere activiteiten die in dit kader plaatsvinden. In de komende winterperiode start er een intervisiegroep met andere ondernemers en vinden er interessante workshops/lezingen plaats. Volgend jaar starten weer de nieuwe 1-daagse stage uitwisselingen. Aanmelden hiervoor is ook
reeds mogelijk.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Publicatiedatum: