Dutch Food Week 2022 opent met 'Voorproeven op de Markt' in 's-Hertogenbosch

Dutch Food Week opent dit jaar op vrijdagmiddag 7 oktober met ‘Voorproeven op de Markt’ in het centrum van 's-Hertogenbosch. Telers, tuinders, boeren, vissers en agrifood-organisaties gaan daar het gesprek aan met het publiek om de verbinding tussen boer en burger te versterken. Diezelfde middag wordt Dutch Food Week formeel geopend met een bijeenkomst in het stadhuis. De week zelf start op zaterdag 8 oktober en duurt tot en met zaterdag 15 oktober.


Markt (foto: Jeroen van der Wielen)

Op de Bossche markt gaan genodigden en voorbijgangers voorproeven van Dutch Food Week 2022.  Er worden kookdemonstraties, proeverijen en een speurtocht georganiseerd door #DFW2022-partners. Voorzitter Dirk Duijzer benadrukt het belang van de week: "Op de Markt in Den Bosch – en door het hele land tussen 8 en 15 oktober – presenteren we het voedselsysteem, ook van de toekomst, en versterken we het positieve beeld van de Nederlandse agrifoodsector."


Aquaponics (foto: Jeroen van der Wielen)

#DFW2022: door heel Nederland
Naast de opening in 's-Hertogenbosch worden er honderden evenementen georganiseerd tussen 8 en 15 oktober in het hele land. Duijzer: "Het doel van de week is om publiek te informeren en kennis laten maken met wat we weten, kunnen en doen in Nederland op het gebied van voedsel. Dutch Food Week draait om informeren, inspireren en innoveren. Consument, professional, wetenschapper, student, overheden en bedrijfsleven ontmoeten elkaar om kennis en inspiratie uit te wisselen. Zo stap je op de fiets voor een bakkie bij een boer, leer je als foodprofessional over de innovatiekracht van de sector tijdens de Zeeuwse Foodsafari, help je mee met de ‘laatste pluk’ in een appelboomgaard óf ga je met je schoolklas in Drenthe 'boer-gondisch' koken bij de boer." Het volledige programma vind je op dutchfoodweek.nl.


Brightland Campus Greenport (foto: Jeroen van der Wielen)

Nieuwe initiatieven: Waarde-Ring & Bedank De Boer Dag
Dutch Food Week wil met de opening in Den Bosch de relatie tussen boer en burger versterken, maar dat doet de organisatie – samen met Nederlandse provincies – ook tijdens het uitreiken van de Waarde-Ring 2022 (14 oktober) in de provincies Noord-Brabant, Zeeland, Overijssel en Drenthe. Per provincie ontvangen drie personen die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden in het versterken van de band tussen boer en burger een 'Waarde-Ring'. Op Bedank De Boer Dag (15 oktober) zet Dutch Food Week alle boeren, tuinders, telers en vissers in Nederland in het zonnetje voor het harde werken en het zorgen voor ons voedsel. Consumenten maken met deelname kans op de Aviko-buurttafel voor maximaal 50 personen, DutchCuisine-dinerbonnen van 300 euro, kaartjes voor Avonturenboerderij Molenwaard en andere leuke prijzen.


Dutch Foodweek Dinner Soestdijk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven