Dille & Kamille roept retailers op mee te doen met 'Green Friday' initiatief

Familiebedrijf sluit alle winkels in reactie op Black Friday

Dille & Kamille riep Green Friday in 2018 in het leven als tegenreactie op Black Friday. Op vrijdag 25 november 2022, wereldwijd de dag van Black Friday, sluit het familiebedrijf alle winkels in Nederland, België en Duitsland én de webwinkel. Om meer impact te maken, roept Dille & Kamille andere retailers op om hetzelfde te doen. 


Eén van de winkels van Dille & Kamille in Amersfoort

 
Extra aandacht voor de natuur
Op de dag dat consumenten wereldwijd worden aangespoord tot kopen door middel van kortingen en acties wil Dille & Kamille juist extra aandacht vragen voor de natuur. Om een concreet tegengeluid te laten horen, sluit het bedrijf op vrijdag 25 november alle winkels én de webwinkel. Op deze dag doen de medewerkers van Dille & Kamille vrijwilligerswerk. Ook de klanten van Dille & Kamille worden geïnspireerd om op Green Friday de natuur een handje te helpen in plaats van te gaan winkelen, zo meldt de winkelketen.

Impact Green Friday
In 2018 is Dille & Kamille samen met Trees for All gestart met Green Friday omdat geluk voor het bedrijf niet in korting zit, maar in iets goeds doen voor de natuur. Hans Geels, Algemeen Directeur: "Het zou fantastisch zijn als mede-retailers hetzelfde doen en ook de deuren gesloten houden. Op deze manier zal de impact van Green Friday, om minder en/of bewust te consumeren, nog groter zijn."

Bron: Dille & Kamille


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven