"Onze groenten halen we via een lokale groothandel. Maar we willen verdergaan, we willen zoveel mogelijk rechtstreeks met de teler samenwerken. Daarom hebben we in een keer 2 ton aardappelen gekocht van bio-teler Luc Staelens in Houthulst. Vanaf nu halen we onze patatten rechtstreeks van daar", vertelt Hendrik, van hamburgerrestaurant Tush in de Hoogpoort tegen Het Laatste Nieuws. "Door de middelman eruit te halen, kunnen we hem een eerlijke prijs geven."
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Boerderij van de Toekomst in Lelystad legt activiteiten in 2026 grotendeels stil
-
Landbouw roept kabinet op: stel 8e Actieprogramma Nitraatrichtlijn nog dit jaar vast
-
Droogteproef 2025 laat robuuste aardappelrassen zien met sterke droogtetolerantie
-
Europese Commissie wil toelating biocontrol en biociden versnellen
-
Trends in ziekten en plagen biologische vruchtgroenten
-
"We moeten meer samenwerken met de natuur"
-
Biologische kasproductie stimuleren door kennis en innovatie
-
Nieuw seizoen Zuid-Afrikaanse biologische druiven van start
-
"Na 17 jaar biologisch terug naar gangbare teelt"
-
“Implementatie AI zonder begeleiding werknemers vergroot risico op langdurig verzuim”