Kookboek met recepten die energie en CO2 besparen uitgebracht

Met energieprijzen die door het dak gaan, kan de rekening in huis enorm oplopen. Huishouden zoeken oplossingen om de energiekosten omlaag te krijgen. Het nieuwe kookboek ‘Makkelijke Maaltijden met de EcoStoof’ laat per recept de bespaarde energie en CO2 zien in vergelijking met koken op stroom of gas.


Kruidig kipstoofpotje in de EcoStoof

Door te koken met de EcoStoof, een moderne en efficiëntere variant van de hooikist, is het mogelijk om tot 30% procent op gas of elektriciteit te besparen. In het nieuwe kookboek delen Iris van de Graaf en Caro Niestijl heerlijke en duurzame recepten. Per maaltijd wordt gemiddeld 240 gram CO2 bespaard. Behalve CO2, bespaart de EcoStoof jaarlijks circa € 100,- tot € 130,- op de energierekening.


Noedelsoep met kokos en garnalen uit de EcoStoof

Slow Cooking zonder stroom
Als thuis de verwarming aan gaat en het huis is goed geïsoleerd, blijft de warmte binnen. Hetzelfde geldt voor het bereiden van eten. Als ingrediënten kort worden opkookt en geïsoleerd, blijft de warmte in de pan. Hierdoor gaart het eten vanzelf, zonder nog energie - en de daarmee gepaard gaande CO2 - te hoeven toevoegen. Iris en Caro bedachten de EcoStoof, een stijlvolle variant van de oude hooikist, om pannen handzaam te isoleren. Hierin blijft het eten heet en stooft het vanzelf gaar, met behoud van alle smaken, zónder energie en zónder aanbranden. In het nieuwe kookboek ‘Makkelijke Maaltijden met de EcoStoof’ beschrijven de dames heerlijke recepten en wordt per recept aangegeven hoeveel energie en CO2 er wordt bespaard.


Bulgur met falafelballetjes en tomaatjes uit de EcoStoof

Kookboek
Uit het kookboek ‘Makkelijke Maaltijden met de EcoStoof’ maak je in een handomdraai een heerlijke en gezonde maaltijd klaar. Omdat de recepten weinig ingrediënten tellen, is de voorbereiding snel en eenvoudig. Eenmaal in de EcoStoof is de stooftijd 15 tot 45 minuten. Alle recepten zijn voedzame éénpansmaaltijden. Handig voor mensen met haast of maar één gaspit bij de hand hebben. Caro en Iris ontwikkelden de receptuur om traditionele gerechten zoals stoofvlees, stamppot en pasta makkelijk te bereiden in de EcoStoof. De helft van de recepten is vegetarisch. Daarnaast is er gekozen voor maaltijden die veel Nederlanders lekker vinden en de meeste kinderen ook zullen waarderen. Denk aan een voedzame paprikasoep, een bloemkoolstoof of pompoenrisotto. Het boek is verkrijgbaar als e-book voor € 9,95 (ISBN: 9789083271002).

Bron: www.ecostoof.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven