Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Buitenwerkdag bij melkveehouderij in omschakeling

Zaterdag 24 september 2022 zijn vrijwilligers welkom om samen aan de slag te gaan met landschapsonderhoud op melkveehouderij De Elzenhof in Velp. Vrijwilligers, buren en dorpsgenoten zijn vanaf 10.00 uur welkom. Op deze ochtend zal er gesnoeid worden in de buitenlucht en worden braamstruiken langs de bosrand verwijderd. Voor koek en zopie wordt gezorgd. 

Uniek melkveebedrijf op een prachtige locatie
De Elzenhof is een bijzonder bedrijf. De boerderij ligt in het open gebied tussen de bossen van de Veluwe en de uiterwaarden van de IJssel. De grond is deels gelegen op Landgoed Biljoen. Langs de percelen staan verschillende knotbomen en de akkers worden omzoomd door bloemrijke akkerranden.

In omschakeling naar biologisch
Wilco en Rosan Nieuwenhuis runnen een melkveebedrijf met 130 koeien. Ze hebben 130 hectare grond in gebruik, waarvan 40 hectare natuur is en 15 hectare graanakkers met bijzondere akkerkruiden. Momenteel is De Elzenhof in omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering. Wilco: "Wij willen meer met de natuur samenwerken. We zien het als uitdaging om op de biologische manier een boerenbedrijf te runnen."

Buitenwerkdagen voor bewoners van Velp en Rheden
De Elzenhof wil meer aan natuurversterking doen, zoals aanplant, maar dat vraagt ook onderhoud. Graag zouden Wilco en Rosan bewoners uit de omgeving hierbij betrekken. Met de buitenwerkdagen hopen ze wat meer helpende handjes te krijgen.

Aanmelden voor de werkdag kan via deze pagina.

Bron: Rheden.nieuws.nl

Publicatiedatum: