"De nieuwe notenpasta's werden veelvuldig geproefd en erg goed ontvangen"

Chocolate Rhapsody-lijn uitgebreid met een glutenvrije speculoos

Tholen - Brinkers Food stond tijdens de zomereditie van de BIOFACH weer op de oude vertrouwde plek in hal 5. Daar kon men voor diverse nieuwtjes terecht. Zo is de Nuscobio nu palmolievrij en is de premium lijn Chocolate Rhapsody uitgebreid met een nieuwe smaak: speculoos. "Deze speculoos is een interessant product, omdat normaliter bijna altijd gluten zijn verwerkt in een speculoospasta. Echter zijn al onze producten glutenvrij, dus ook de Rhapsody speculoos", vertelt Claudine Vrooijink.

La Vida Vegan notenpasta's
En dit zijn zeker niet de enige ontwikkelingen. Eerder kondigden we een andere conceptpresentatie al aan in Biojournaal. In de stand kon men namelijk ook kennismaken met de La Vida Vegan notenpasta's. "De notenpasta's zijn net als alle spreads in de range vegan, 100% biologisch, palmolievrij en glutenvrij. De smaken cashew, hazelnoot en amandel werden veelvuldig geproefd en erg goed ontvangen. Met een strak nieuw design en een luxe glazen pot met metalen deksel, zijn ze beschikbaar in 180 gram."

De notenpasta's hebben een notenaandeel van 85%. Claudine: "Hiermee heeft Brinkers een uniek concept gelanceerd, waarbij de stevigere consistentie in vergelijking met een 100% notenpasta wordt gewaardeerd. Door de toevoeging van dadels zijn ze gezoet met natuurlijke suikers. Dit is een sterke USP van dit nieuwe product."

Ze gaf tijdens de beurs al aan dat Brinkers er bewust voor kiest om hiermee te verbreden in de categorie op het schap. "Daardoor ontstaat ruimte voor het introduceren van een zogenaamde 'brand family'. Hierbij zullen we als Brinkers Food altijd rekening houden met de essentie van de business als chocoladeproducent. Niet voor niets proef je in twee van de drie notenpasta's een 'touch' van chocolade terug."

Duitse retailkanaal neemt less sugar-variëteiten op
Tijdens de ISM (30 januari tot en met 2 februari 2022 in Keulen) heeft Brinkers de La Vida Vegan less sugar gepresenteerd als nieuw concept. "Deze producten zijn na de beurs verder ontwikkeld, uitgebreid getest en gefinaliseerd. Tijdens de BIOFACH hebben we de definitieve variëteiten nogmaals gepresenteerd en dit heeft geresulteerd in een officiële introductie in Duitsland voor de smaken amandel en witte hazelnoot. Deze twee less sugar chocoladepasta's kan men in het najaar vinden in het Duitse retailkanaal."

Een deel van het BIOFACH 2022-team: Peter Krijnsen, Daniela Schnieders, Anke de Zwart, Yordy Bakker, Claudine Vrooijink en Tina Faßbender.

Tropische 'opbouwdag'
Claudine erkent dat deze beursdeelname zeker anders dan anders was. "Kijk alleen maar naar de warmte tijdens de opbouwdag. Toen was het buiten maar liefst 37 graden. Dat zijn toch heel andere omstandigheden dan in februari. We waren dan ook extra blij toen onze welbekende opvallende stand helemaal klaar was om bezoekers te kunnen ontvangen." Al met al kijkt Brinkers terug op een op het eerste gezicht geslaagde zomerse editie van de BIOFACH, zo geeft ze aan. "En de komende weken gaan we hard aan de slag met de opvolging en het voorbereiden van de SIAL in Parijs."

Voor meer informatie:
Claudine Vrooijink
Brinkers Food
Marssteden 58
7547 AT Enschede
+31 (0)53 4282725
+31 (0)6 38331412
c.vrooijink@brinkers.com 
www.brinkers.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven