Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plastic rietjes vervangen door eetbare rietjes gemaakt van groenten en fruit

De minister van Milieu, Say Samal, heeft zijn lof uitgesproken over een Cambodjaans bedrijf dat rietjes maakt van rijst en plantaardig materiaal in plaats van plastic. De rietjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en worden gemaakt van natuurlijke stoffen zoals rijst, maïs, aardappelen en pandanbladeren, aldus Tith Sokhom, de eigenaar van het bedrijf, TK&D Manufacturing.

Sokhom: "Ik begon na te denken over de productie van rietjes van graan om de hoeveelheid plastic die in Cambodja wordt gebruikt te helpen verminderen, en om werkgelegenheid te creëren voor jonge mensen." Na het zien van milieuvriendelijke producten die in andere landen worden geproduceerd, begon de ondernemer zich af te vragen of Cambodja iets zou kunnen doen om het gebruik van plastic terug te dringen. Na enige tijd hierover te hebben nagedacht, startten zij en haar man hun bedrijf.

TK&D produceert rietjes van rijstmeel, dat met behulp van machines met andere producten wordt gemengd. Hoewel de rietjes van rijstmeel zijn gemaakt, kun je ze gebruiken zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze zullen oplossen.

"Bij koude dranken gaan ze lang mee. Na een uur worden ze zacht, zoals pasta. Bij warme dranken gaan ze bijna net zo lang mee," zei Sokhom.

Bron: phnompenhpost.com

Publicatiedatum: