Alle biologische veredelings- en fokkerijinitiatieven in Europa samengevat

De teelt en productie van biologisch voedsel is afhankelijk van geschikte rassen en teeltpraktijken. Het opzetten van een gerichte veredeling voor speciale veredelingsdoelen die in de biologische landbouw worden gebruikt, is dus een belangrijke voorwaarde voor de verdere verhoging van de efficiëntie en de productiestabiliteit van de biologische voedselproductie.

Daarnaast levert de biologische veredeling ook een belangrijke bijdrage aan het behoud en de bevordering van de agrobiodiversiteit. Het versterkt niet alleen de ecologische maar ook de sociale veerkracht van de voedselproductie. Biologische veredeling draagt bij tot geschikte plantencultivars en dierenrassen voor de biologische landbouw op zeer uiteenlopende locaties en voor verschillende behoeften. En last but not least levert plantenveredeling ook een essentiële bijdrage aan de weerbaarheid tegen klimaatverandering.

Een nieuwe publicatie van FiBL neemt lezers mee op een reis door Europa om onafhankelijke biologische veredelingsinitiatieven te ontdekken. De publicatie is een resultaat van het Engagement Biobreeding initiatief.

Dat initiatief maakt mensen bewust van het belang van biologische veredeling, bevordert kennisuitwisseling tussen biologische veredelaars, boeren, verwerkers en handelaren, coördineert de sectoroverstijgende promotie van biologische veredeling, betrekt bij de veredeling van nieuwe plantencultivars en bij de veredeling van dieren, en zet zich in voor onafhankelijke veredeling.

De publicatie is hier te downloaden.

Voor meer informatie:
Engagement Biobreeding
www.biobreeding.org 

Bron: FiBL


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.