Oprichter Fairtrasa vertelt tijdens podcast over ontvoering door Mexicaanse gangsters

Patrick Struebi stond te popelen om terug naar Zwitserland te vliegen voor een van zijn periodieke bezoeken nadat hij acht jaar in Mexico had doorgebracht met de oprichting van Fairtrasa®, één van 's werelds grootste fairtrade-organisaties voor avocado's en ander fruit Latijns-Amerika.

Het was de ochtend van 28 januari 2011. Struebi's toenmalige vriendin was hem thuis komen ophalen om hem naar het busstation te brengen, vanwaar hij naar Mexico City wilde om het vliegtuig terug naar huis te nemen.

Toen hij de koffers in de kofferbak legde, blokkeerden plotseling twee auto's de oprit en gooiden twee gemaskerde mannen met geweren hem in een van de auto's en namen hem mee in een zeer zorgvuldig georganiseerde ontvoering-voor- losgeld-actie.

Op de vloer van een koude kelder gegooid, gemaskerd en geboeid, en in de klauwen van meedogenloze Mexicaanse gangsters die hem naar video's van hun gewelddadige moorden lieten kijken, hield Struebi op de een of andere manier zijn hoofd koel en probeerde een uitweg te vinden.

Hij werd vrijgelaten na vijf dagen van intensieve gezamenlijke onderhandelingen van de Mexicaanse en Zwitserse regeringen met de gangsters en een massale betaling van losgeld (met een twist).

Struebi heeft zijn verhaal voor het eerst gedeeld met Chitra Ragavan in de podcast 'When it Mattered'.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.