Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Biologische en vegan wijn met impact

The Good Wine doneert per fles 750 liter schoon drinkwater

The Good Wine is een gloednieuw Nederlands wijnlabel dat kwalitatief hoogstaande (h)eerlijke wijn combineert met iets goed doen voor een betere wereld. Daarom wordt per verkochte fles wijn van The Good Wine 750 liter schoon drinkwater gedoneerd aan gemeenschappen in Afrika. Om dit te realiseren heeft het jonge wijnmerk de handen ineengeslagen met de Made Blue Foundation. Daarnaast is het wijnmaakproces van The Good Wine als vanzelfsprekend helemaal biologisch en vegan. The Good Wine lanceert met twee smaken: Cheeky Sauvignon en Cheerful Merlot.

Cheeky Sauvignon

Cheeky Sauvignon en Cheerful Merlot
De Cheeky Sauvignon is tropisch en verfrissend, met aroma’s van granny smith, passievrucht en citrus. Dit is een geweldige match met groene salades, geitenkaas en schaal- en schelpdieren. Daarnaast is de crispy en sappige Sauvignon ook perfect tijdens de borrel! De Cheerful Merlot zit barstensvol rood fruit als bosbes en bramen. En hij is zacht en zwoel maar ook juicy en soepel. Een ideale wijn dus om te combineren met ovenschotels en pasta’s; maar hij is ook je beste vriend tijdens de borrel. Kortom een verleidelijke Merlot voor iedere gelegenheid.

Cheerful Merlot

In samenwerking met wijnmaker Robert Eden
De wijn van The Good Wine is tot stand gekomen in samenwerking met biologische wijngoeroe Robert Eden. Hij is de eerste B Corp-gecertificeerde wijnmaker in Europa en behoort nog steeds tot de top vijf meest milieuvriendelijke wijnboeren ter wereld. Robert heeft voor The Good Wine de selectie gemaakt vanuit zijn goede netwerk van biologische wijnboeren. “De keuze voor Robert Eden was snel gemaakt. Zijn werkwijze zonder kunstmatige inmenging en met totale respect voor de natuur past helemaal in onze visie. We zullen altijd met de beste en meest verantwoorde wijnboeren blijven samenwerken”, aldus Wouter Kohlmann van The Good Wine.

750 liter schoon drinkwater per fles
Iedere fles The Good Wine zorgt voor 750 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Machiel van Dooren, medeoprichter van Made Blue Foundation: “Dat klinkt niet alleen indrukwekkend, dat is het ook. Het is bijvoorbeeld toereikend om een gezin in een ontwikkelingsland een week lang te voorzien van toegang tot voldoende water en hygiëne. En omdat vervuild oppervlaktewater niet meer hoeft te worden gekookt boven open vuur, zorgt 750 liter schoon drinkwater ook voor een besparing van ten minste 5 kilo CO2. Goed dus voor mens en milieu!”

Waterproject in Ethiopië
The Good Wine heeft samen met de Made Blue Foundation besloten om een project in Ethiopië te steunen. Dit in de vorm van de bouw van 20 WASH-kiosken in verschillende Ethiopische dorpen. WASH staat voor water, sanitair en hygiëne. Naast het aanleggen van nieuwe watervoorzieningen wordt in dit project ook veel aandacht besteed aan voorlichting over goede hygiëne en veilig gebruik van water. TheF Good Wine doneert via The Good Roll Foundation aan de Made Blue Foundation en zal jaarlijks een voortgangsrapport delen op haar website over de impact die is gemaakt.

Voor meer informatie:
The Good Wine
Flevolaan 60B
1382 JZ Weesp
[email protected] 
www.thegoodwine.nl 

Publicatiedatum: