Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Väderstad lanceert de nieuwe Carrier XT 425-626

Väderstad, de Zweedse leverancier van landbouwmachines op het gebied van grondbewerking, zaaien en planten, introduceert de nieuwe schijveneg Carrier XT 425-625. Met een eenvoudige machine-instelling en roterende schijfassen is de Carrier XT gebouwd om het grondbewerkingsresultaat te optimaliseren, afhankelijk van de werkdiepte.

De Carrier XT is de nieuwste toevoeging aan de familie van Carrier-schijveneggen, die worden gebruikt voor snelle primaire grondbewerking en zaaibedvoorbereiding. Het kan alle veelzijdige uitdagingen van de moderne landbouw aan: van oppervlakkige grondbewerking tot een diepere bewerking.

De Carrier XT is verkrijgbaar in drie verschillende werkbreedtes: 4,25 meter, 5,2 5 meter of 6,25 meters. De machine kan worden geleverd als getrokken of gedragen uitvoering.  Alle Carrier XT-modellen kunnen worden uitgerust met een reeks opties voor zowel enkele als dubbele walsen.

Een belangrijk kenmerk van Carrier XT zijn de hydraulisch roterende schijfassen. Hierdoor is Carrier XT in staat om een correct snijvlak op geringe diepte te optimaliseren, terwijl de diepteprecisie op diepere werkdiepten wordt verhoogd.

Door de snijhoek naar de grond te vergroten, zal de schijf zijn penetratievermogen vergroten. Door de kantelhoek van de schijf te veranderen, wordt het uitsparingsoppervlak verschoven. Väderstad heeft veel onderzoek en kennis gedaan om deze invalshoeken te verfijnen om de veldprestaties te maximaliseren, zegt Wolfram Hastolz, Director Tillage Product Management, bij Väderstad, en vervolgt:

Als gevolg hiervan heeft Carrier XT de mogelijkheid om de schijfhoeken te optimaliseren tot de werkdiepte. Voor de boer is dit te zien in een volledige snijvlak op ondiepere werkdiepte, evenals een uitstekende dieptebehoud en verminderde bodemstroom op diepere werkdiepten. Beide factoren dragen bij aan een lager dieselverbruik.

Carrier XT kan worden uitgerust met de 450mm disc, 470mm TrueCut disc of de oppervlakkige CrossCutter Disc. De schijfdiameter leidt tot een intensieve grondbewerking.

"Elke schijf is gebouwd van hoogwaardig Zweeds V-55 staal in onze eigen fabriek voor originele onderdelen, Väderstad Components. Dit zorgt voor een hoge slijtvastheid en langdurige veldprestaties", zegt Wolfram Hastolz.

De nieuwe Carrier XT 425-625 beleefde zijn officiële première op de Duitse veldtentoonstelling DLG Field Days in juni. Het is vanaf oktober 2022 te bestellen.

Voor meer informatie:
Homburg Holland
[email protected]
www.homburg-holland.com

Publicatiedatum: