Alnatura levert bio uit de buurt

Pilotproject bezorg- en afhaaldienst in Berlijn en Frankfurt am Main

Alnatura start een pilotproject met een bezorg- en afhaaldienst direct vanuit de eigen Alnatura filialen, de 'Alnatura Super Natur Markt Online'. Medewerkers van de desbetreffende Alnatura Super Natur Markt leveren de bestelde producten rechtstreeks aan huis.

De start is op 7 juni gemaakt met Berlijn-Lichterfelde (Hans-Sachs-Straße) en Prenzlauer Berg (Greifswalder Straße) als testwinkels. Half juni volgt de Alnatura Markt in Berlijn-Mitte (Alte Jakobstraße). Vanaf eind juni starten vervolgens stapsgewijs drie Alnatura filialen in Frankfurt am Main met de levering aan huis.

Het bijzondere aan het Alnatura bezorgconcept wordt toegelicht door projectleider Philip Lange: "Er wordt door onze eigen vaste medewerkers bezorgd. Na ontvangst van de bestelling vullen zij de boodschappentas direct in het filiaal. Bij de voordeur ontmoeten de klanten dus de bekende gezichten uit hun vertrouwde Alnatura filiaal."

Daarmee verschilt het Alnatura e-commerce concept aanzienlijk van andere leveringsdiensten, waarbij de bezorging vaak via zelfstandige koeriers gebeurt. De medewerkers van Alnatura daarentegen ontvangen een inkomen dat overeenkomt met de retail cao, en in veel gevallen zelfs daarboven ligt. Het bedrijfsinterne minimumuurloon van Alnatura bedraagt namelijk 13 euro en ligt daarmee boven het wettelijke minimumloon.

Er wordt een omvangrijk bio-assortiment uit de Alnatura Super Natur Markt aangeboden. Er komen geleidelijk aan steeds meer droge producten beschikbaar (verpakte producten), evenals alle versproducten: brood en bakkerijproducten, melk en zuivelproducten, eieren, groenten en fruit en zelfs diepvriesproducten. Het assortiment wordt stapsgewijs uitgebreid, vooral met producten uit de desbetreffende regio.

De bestellingen kunnen via de Alnatura website alnatura.de geplaatst worden. De bezorging gebeurt de volgende dag in twee individueel te kiezen tijdvensters en natuurlijk klimaatvriendelijk met e-voertuigen van Addax Motors (België). De bestelling in het filiaal afhalen is ook mogelijk. Later staat ook de levering per bakfiets gepland. Een eerste test daarmee start half juni in Berlijn.

De minimale bestelwaarde bedraagt 29 euro, daar komen nog bezorgkosten van 3,90 euro bovenop. Vanaf 59 euro is de levering gratis. Ook wat betreft verpakkingsmateriaal hecht Alnatura grote waarde aan duurzaamheid: in plaats van in allerlei dozen en verpakkingsmaterialen, wordt er in eenvoudige papieren zakken geleverd.

Het Alnatura pilotproject wordt in samenwerking met het Zwitserse e-commerce start-up Farmy gerealiseerd. "Met Alnatura hebben we een ideale partner gevonden voor de lancering van onze digitale toolbox voor de online verkoop van levensmiddelen. Wij kijken erg uit naar de samenwerking", zegt Roman Hartmann, CEO van Farmy.

Alnatura in cijfers
Alnatura werd vijfendertig jaar geleden door Götz Rehn bedacht. Hij richtte Alnatura in 1984 op en is tot op de dag van vandaag de directeur. In 2021 werd Götz Rehn voor zijn levenswerk onderscheiden met de 'Deutsche Gründerpreis'.

Er zijn momenteel 144 Alnatura Super Natur winkels in 68 steden in 14 Duitse deelstaten. Onder het merk Alnatura worden meer dan 1.300 verschillende bio-levensmiddelen geproduceerd. Deze worden verkocht in de eigen Alnatura bio-winkels en in ongeveer 12.900 filialen van verschillende handelspartners in vijftien Europese landen. Als één van de eerste bedrijven is de bio-handelaar sinds februari 2021 gecertificeerd volgens de nieuwe omvangrijke We-Care-norm voor sociale en ecologische rechtvaardigheid binnen de gehele leveringsketen.

Alnatura heeft circa 3.700 medewerkers in dienst, waaronder 310 medewerkers in opleiding. In boekjaar 2020/2021 behaalde het bedrijf een netto-omzet van 1,15 miljard euro en daarmee een omzetstijging van zeven procent ten opzichte van het voorgaande boekjaar.

Voor meer informatie:
www.alnatura.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven