Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweeds bio-keurmerk ontwikkelt nieuwe doelstellingen

KRAV heeft visionaire doelstellingen ontwikkeld om te beschrijven hoe de voedselproductie zich moet ontwikkelen om duurzamer te worden. De visieverklaringen hebben betrekking op de gebieden klimaat, dierenwelzijn, biodiversiteit en betere arbeidsomstandigheden.

KRAV is het bekendste Zweedse duurzaamheidslabel voor levensmiddelen. Het KRAV-keurmerk geeft aan dat een product op biologische basis is geproduceerd, zonder onnatuurlijke chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, en met extra hoge eisen voor biodiversiteit, minder klimaateffecten, dierenwelzijn en betere arbeidsomstandigheden. Het is op deze vier gebieden dat de KRAV visionaire doelstellingen heeft ontwikkeld, met concrete tijdgebonden doelstellingen.

Bij het ontwikkelen van de doelstellingen heeft KRAV voor ogen dat alle voedselproductie economisch, ecologisch en sociaal duurzaam is en voorziet in de behoeften van vandaag zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Daarnaast sluiten de doelen aan op de bestaande strategie, die inhoudt dat de KRAV de ontwikkeling van biologisch en duurzaam voedsel moet stimuleren.

Groei van de biologische sector
Aangezien de biologische landbouw gebaseerd is op een aantal maatregelen die samen positief zijn voor een duurzame voedselproductie, vindt KRAV het belangrijk dat het aandeel van de biologische consumptie en productie in Zweden toeneemt. Dit zou bijdragen tot een geringere impact op het klimaat, meer dierenwelzijn en biodiversiteit, betere arbeidsomstandigheden en andere positieve effecten hebben zoals een geringere verspreiding van in de natuur voorkomende chemische bestrijdingsmiddelen in het milieu.

Voor meer informatie:
KRAV Ekonomisk förening
info@krav.se
www.krav.se

Publicatiedatum: