Reudink organiseert demodag op woensdag 8 juni

Mengteelt, is dat iets voor mij?

In de praktijk ziet men bij Reudink dat klanten 834 kilo extra eiwit per hectare van eigen bodem halen dankzij de mengteelt-aanpak van Reudink. Reudink heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de voordelen en opbrengsten van mengteelt. Daarbij hebben ze gezien dat een biologische mengteelt wel degelijk kan bijdragen aan een verhoging van de eiwitopbrengst van eigen land in de bio-veehouderij.

Mengteelt biedt perspectief
In het kader van de kringloopgedachte is het wenselijk om meer eiwit van eigen bodem te telen en zo minder internationaal te hoeven inkopen. De turbulentie in de huidige grondstoffenmarkt en de toenemende vraag naar bio-grondstoffen onderstreept het belang van een regionale teelt resulterende in een verminderde marktafhankelijkheid. Bovendien is de veehouder zo minder aangewezen op krachtvoer wat een kostenvoordeel op kan leveren. Maar hoe behaalt een bio-melkveehouder meer eiwit van eigen bodem? Mengteelt biedt uitkomst.

Lees hier verder over de mengteelt-aanpak van Reudink en de positieve ervaringen.

Demodag Mengteelt: Triticale-Erwten
Op woensdag 8 juni organiseert Reudink de 'Demodag Mengteelt'. Het team informeert en adviseert deelnemers van deze demodag over de mogelijkheden van mengteelt. Er wordt een bezoek gebracht aan één van de klanten en de deelnemers gaan het veld in om het gewas – mengteelt Triticale-Erwten – te bekijken. Hierbij is er voldoende ruimte om vragen te beantwoorden.

Klik hier voor het programma en de mogelijkheid om aan te melden.

Voor meer informatie:
Reudink B.V.
Postbus 46
7240 AA Lochem
+31 (0)88 0248165
info@reudink-bio.eu 
www.reudink-bio.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven