Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ecotone investeert 20 miljoen in productie van plantaardige dranken

Ecotone heeft een investering van €20 miljoen aangekondigd voor de  productielocatie van plantaardige dranken in Badia Polesine, Noord-Italië. Dankzij deze investering is er een nieuwe productielijn mogelijk gemaakt, die nu operationeel is, waardoor de fabriek een van de grootste producenten van plantaardige dranken in Europa is geworden.

Foto: Ecotone

30% meer productiecapaciteit
Dankzij de investering van Ecotone in zijn Italiaanse vestiging en de ontwikkeling van een nieuwe productielijn kan het bedrijf jaarlijks 27 miljoen liter plantaardige dranken extra produceren - een stijging van de productiecapaciteit met 30%.

Bij het investeren in de fabriek in Italië lag de nadruk op automatisering, met inbegrip van de implementatie van een intern beheersysteem voor palletstromen via lasergeleide voertuigen.

Een reorganisatie van de productiewerkplaats van de fabriek maakt ook meer automatisering mogelijk - 50% van de intralogistiek vereist geen menselijke tussenkomst, en er is een volledig geautomatiseerde productiestroom tussen het bottelen en het laden van pallets in vrachtwagens. De nieuwe installatie, die een efficiëntere palletisering mogelijk maakt, vermindert ook het gebruik van plastic met 15% en optimaliseert het transport door 58 ton CO2 te elimineren.

Ecotone, dat sinds 1993 actief is in Badia Polesine, heeft deze locatie gekozen om zo dicht mogelijk bij de productie te zijn van de biologische grondstoffen. In de fabriek, die biologische plantaardige dranken produceert voor merken zoals Bjorg, Bonneterre, Isola Bio, Abbott Kinney's en EcoCesta, werken momenteel 163 mensen op een op meer dan 14.000 m2, waardoor het een van de grootste Europese productielocaties in zijn soort is.

Vanaf de vijf productielijnen verlaat jaarlijks 120 miljoen liter plantaardige dranken de fabriek, waarvan 50% bestemd is voor Frankrijk, waar Ecotone 60% van zijn omzet behaalt.

De investeringen van de afgelopen drie jaar om de productie aan te passen aan de normen van Industrie 4.0 en de opening van een extra productielijn hebben 32 nieuwe banen gecreëerd, voornamelijk in technische en R&D-functies. Naarmate het productievolume toeneemt, worden nog meer aanwervingen verwacht.

Bron: Ecotone

Publicatiedatum: