"Wij leveren de eerste volledig thuiscomposteerbare verpakking"

Tasmaanse biologische appelteler bereidt zich voor volgend seizoen voor op introductie nieuw ras

Een biologische appelteler uit Tasmanië kijkt ernaar uit om volgend jaar een nieuw ras op de Australische markt te brengen.

R&R Smith heeft de commerciële licentie voor een ras uit België dat Kizuri heet (in Europa op de markt als Morgana). Marketing- en communicatiemanager Jessica Calvert zegt dat het bedrijf momenteel werkt aan een naam voor de Australische markt en de naam en het merk later dit jaar zal presenteren.

"Wij leiden de ontwikkeling en zijn bezig met het telen en op de markt brengen van dit nieuwe ras, met de steun van Woolworths Organic Growth Fund," zei ze. "Dit is een grootschalig langetermijnproces waarbij tussen nu en 2028 meer dan 300.000 bomen zullen worden geplant. De appel is groot, knapperig en sappig en heeft een geweldige houdbaarheid."

Bezoek voor meer foto's R & R Smith's Facebook pagina

Het bedrijf teelt momenteel een reeks appelen waaronder: Royal Gala (het hele jaar door verkrijgbaar), Fuji (verkrijgbaar maart-september), Pink Lady (verkrijgbaar april-november) en Jazz In Conversion (verkrijgbaar augustus-december). Teler en algemeen directeur Andrew Smith geeft toe dat het in Tasmanië een uitdagend jaar voor de teelt van hardfruit is geweest, met name in het kader van een gecertificeerd biologisch managementplan.

"De voorjaarsregens waren constant vanaf de bloei in oktober tot eind december, gevolgd door een lange droogteperiode en een late herfststop," aldus Smith. "Er was ook wat hagelschade in de Huon Valley, waardoor een handvol telers gedecimeerd werd. We kijken uit naar een normaler weerpatroon in 2022/23. De opbrengst is sterk en we zullen dit seizoen meer dan 3000 ton fruit oogsten van onze eigen boomgaarden. Klanten kunnen onze appelen vinden bij onafhankelijke retailers zoals Harris Farm in NSW en Hill Street Grocers in Tasmanië. Wij leveren aan nationale groothandelaren. We hebben ook een langdurige relatie met Woolworths en leveren sinds 2006 aan deze grote supermarkt onder hun premium biologische Macro-merk. Woolworths heeft een assortiment R&R Smith Organic appelen in onze composteerbare verpakking op voorraad."

De verpakkingen die volledig thuiscomposteerbaar zijn

R&R Smith is een Tasmaanse teler van de vierde generatie en volgens Smith is een belangrijk onderdeel van de visie van het bedrijf om zich te ontwikkelen en aan te passen aan de steeds veranderende markten, met een ethos van voortdurende verbetering. Het bedrijf is sinds 1998 biologisch gecertificeerd en is meer dan 20 jaar geleden overgeschakeld om groei in de categorie te stimuleren.

"Wij gebruiken geen conventionele producten om ongedierte en ziekten te bestrijden en werken voortdurend aan de verbetering van de gezondheid van de bodem en de bomen om de kwaliteit van ons fruit te maximaliseren en onze impact op het milieu te verminderen", legt hij uit.

"Biologische tuinbouw is een holistische benadering van tuinbouw waarbij de gezondheid van de bodem, de bomen en de betrokken mensen als één continu systeem wordt gezien.

"Wij zijn Nasaa (National Association of Sustainable Agriculture Australia) gecertificeerd biologisch. Wij geloven in de belangrijkste principes van de biologische tuinbouw, waaronder de principes van ecologie, eerlijkheid, zorg en gezondheid. We hebben ons ook tot doel gesteld om de eerste biologische appelboomgaard van Australië te worden die 100% gecertificeerde composteerbare verpakkingen gebruikt die we deze maand net hebben geïntroduceerd."

Hij voegde eraan toe dat de vraag naar gecertificeerde biologische producten blijft groeien omdat consumenten steeds meer belang hechten aan gezondheid en weten waar hun voeding vandaan komt.

We blijven ons bedrijf laten groeien op basis van de vraag," zei Smith. "Wij geloven ook dat onze klanten duurzame alternatieven willen voor plastic voor eenmalig gebruik en we zijn er dan ook bijzonder trots op dat we de eerste volledig thuiscomposteerbare verpakking voor ons voorverpakte fruit kunnen introduceren. Tipa heeft de beste oplossing geboden voor onze producten, we hebben voor Tipa gekozen vanwege de hoge certificeringen op het gebied van regelgeving, waardoor authenticiteit en voedselveilige bewerking van de boomgaard tot aan de consument gegarandeerd zijn."

Voor meer informatie:
Jessica Calvert
R & R Smith
+61 3 6266 4339
hello@randrsmith.com.au 
www.randrsmith.com.au 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven