Vier nieuwe producten toegevoegd

Nieuwe look voor INIKA Organic

INIKA Organic, het biologische cosmetica merk van Biocare Products, onthult een nieuwe look and feel. Het merk is nu gecertificeerd als Plastic Neutraal. De nieuwe look is van nature luxueus, gecombineerd met het gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen zoals aluminium, suikerriet, PCR en glas. 

De nieuwe verpakkingen zijn gemaakt van 90% duurzame en hergebruikte materialen. Het gebruik van nieuw plastic wordt met 84 procent geminimaliseerd, van 8,1 ton naar 1,3 ton. Verder wordt er 4,7 ton plastic verzameld en hergebruikt in hekwerk voor de wederopbouw van verwoeste landbouwgemeenschappen.

"We hebben ons tot het uiterste ingezet om deze certificeringen te behalen. Waar andere merken toezeggen, komt INIKA met actie," zegt Suzanne Smal, Biocare Products. Importeur en distribiteur van INIKA Organic binnen de Benelux.

De motivatie komt voort uit de schokkende feiten en INIKA Organic's vastberadenheid om deel uit te maken van de oplossing voor het probleem in de cosmetica industrie. Want jaarlijks 350 belandt er miljoen ton plastic op de vuilnisbelt. Elke minuut komt er 1 vrachtwagen vol plastic in onze oceanen terecht en jaarlijks worden er 120 miljard stuks cosmeticaverpakkingen geproduceerd, dit belandt in het milieu.

"INIKA betekent 'kleine aarde' in het Sanskriet - onze planeet mag dan klein zijn, het is rijk aan kostbare grondstoffen. Onze naam is de basis en de inspiratie achter alles wat we doen, inclusief onze voedende ingrediënten uit de zuiverste bronnen die de aarde te bieden heeft," aldus Suzanne Smal van Biocare Products, dat binnen de Benelux importeur en distribiteur is van het merk.

Vier nieuwe producten
Met de onthulling van het nieuwe design van INIKA Organic zullen vier nieuwe lanceringen beschikbaar zijn, waaronder hoog gepigmenteerde Eyeshadow Quad Palettes in drie kleurstellingen, Hydration Toning Mist, Brow Palette, en Thickening Lash & Brow Serum. Met de strengste criteria van alle natuurlijke cosmetica merken wereldwijd, gebruikt INIKA Organic alleen de beste botanische en van de aarde afkomstige mineralen met buitengewone formules, die bewezen resultaat bieden.

INIKA Organic is gecertificeerd als Plastic Neutraal door Waste Revolution - een Australische certificeringsinstantie die organisaties helpt bij het meten, verminderen en compenseren van hun plastic gebruik.

Voor meer informatie: www.inikaorganic.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven