Historisch moment: eerste Coop heropent als Plus

De integratie van de Coop-supermarkten binnen de Plus-formule is sinds woensdag 6 april zichtbaar in het straatbeeld. Plus Gerritsma Heeg in Friesland – voorheen Coop Gerritsma Heeg – opende die dag namelijk haar deuren. Dit betekende het startschot van de grote ombouwoperatie die de komende drie jaar op de planning staat. In een stevig tempo worden vanaf april Coop-winkels toegevoegd aan de Plus-formule; elke week worden gemiddeld twee à drie winkels omgebouwd.


Foto Facebook Plus Gerritsma Heeg

Coop Gerritsma Heeg is de eerste winkel die – na de fusie van Coop met Plus – overgaat naar de nieuwe formule. Plus Gerritsma Heeg opende op woensdag 6 april om 9:00 uur officieel haar deuren in een nieuwbouwpand aan de Koaldyk 17. De nieuwe winkel is opgebouwd volgens de nieuwe Briljant 2.0-formule van Plus, waarin de focus ligt op goed eten, voor iedereen, elke dag. Met verse producten, een aantrekkelijke presentatie en aanbiedingen op de winkelvloer.

Na de opening van Plus Gerritsma Heeg volgen er snel meer nieuwe Plus-supermarkten; dit jaar worden naar verwachting circa 70 Coop-supermarkten omgebouwd. Dat betekent dat de kleur groen meer en meer in het straatbeeld opkomt. Duncan Hoy, algemeen directeur Plus: "De komende drie jaar zetten we hierin in rap tempo forse stappen. We zijn ontzettend trots op de samenwerking tussen Coop en Plus. Samen creëren we één nieuwe, sterke coöperatie met een sterke focus op klanttevredenheid, duurzaamheid en maatschappelijke impact. We zorgen voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar! Nu in Heeg, en daarna in de rest van Nederland."

Vereerd
Ondernemer Richard Langeland is vereerd dat zijn winkel als eerste overgaat naar de nieuwe formule. "Het is een grote verandering, maar de toekomst ziet er prachtig uit. We maken een nieuwe, frisse start op een duurzame locatie. Met heel veel nieuwe producten: van lokaal assortiment tot meer fairtrade- en biologisch assortiment."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven