"Klanten hoeven de kelder niet meer in"

Nieuwe Ekoplaza aan Stationsweg in Den Haag geopend

Tholen - De nieuwe Ekoplaza aan de Stationsweg 36 in Den Haag is geopend. De winkel is na zo'n 15 jaar vertrokken uit de kelder van de Grote Marktstraat. "De winkel is ingericht in de nieuwste vorm van onze supermarktformule: het versmarktconcept. Hierin ligt de nadruk op veel biologisch vers, maaltijden en gemak. Ook is de nieuwe winkel veel ruimer en lichter", vertelt Geert-Jan Smits, formulemanager van Ekoplaza.

Dat laatste is eigenlijk ook niet meer dan logisch. Om bij de winkel aan de Grote Marktstraat te komen, moesten klanten namelijk altijd eerst de roltrap af. "Een winkel op -1 niveau hebben is altijd al een extra drempel. Ook zaten we daar in het winkelgebied waar vooral veel voetgangers komen. Daarom wilden we liever naar de rand van het centrum. Deze nieuwe locatie is onder meer per fiets veel beter bereikbaar. En we hopen dat de ruime en lichte winkel ook voorbijgangers uitnodigt om eens binnen te stappen."

Geert-Jan noemt het een prima locatie. "Al is een verhuizing natuurlijk altijd spannend. Weten de bestaande klanten ons bijvoorbeeld ook hier te vinden? De eerste reacties zijn in ieder geval goed. Het is beter bereikbaar met de fiets, ze hoeven de kelder niet meer in. En van buurtbewoners horen we dat ze blij zijn dat er een Ekoplaza in die buurt bij is gekomen."

Het pand aan de Stationsweg is 730 vierkante meter groot, waarvan 530 vierkante meter winkeloppervlakte. De doorlooptijd van dit soort projecten is in de huidige tijd een stuk langer, erkent de formulemanager. De bouw is gestart in september. "Het duurt allemaal langer: de vergunningaanvraag en dergelijke, de levertijden van producten worden er niet korter op en er moeten voldoende mensen beschikbaar zijn voor de bouw."

Een doorkijkje vanaf de AGF-afdeling

Op deze foto is de ruime opzet van de winkel goed te zien. 

De brood- en banketafdeling

Ook in deze winkel is een 'mini Dille & Kamille' te vinden, met keukenartikelen gemaakt van natuurlijke materialen, onder de noemer 'Op weg naar een plasticvrije keuken'.

Erik Does, directeur van Ekoplaza, deelde op LinkedIn de onderstaande video:

Voor meer informatie:
Geert-Jan Smits
Ekoplaza
06 46236425 
gjsmits@udea.nl 
www.ekoplaza.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven