Lokale afzet essentieel voor BD-boerderij De Hooge Weyer

"We zoeken al een paar jaar naar een geschikte overnamekandidaat"

Tholen - In het midden Limburgse Baexem, gemeente Leudal, ligt de Hooge Weyer, waar sinds 1991 vanuit de Demeter-principes gewerkt wordt. De boerderij staat te koop. Jan van de Ven en Bets van der Zande zijn op zoek naar een geschikte opvolger. "Op ongeveer 15 hectare vruchtbare zandgrond passen wij een intensieve kringlooplandbouw toe, te weten groenteteelt, voederteelt voor onze legkippen en gras/klaverweiden voor onze zoogkoeien. Dit alles in een omgeving met maximale biodiversiteit", vertelt Jan over de BD-boerderij.

Dat er momenteel meer boerderijen zijn dan opvolgers, merken ze ook in Baexem. "We zoeken al een paar jaar naar een geschikte overnamekandidaat, maar deze hebben we helaas nog niet gevonden. We werken nog elke dag met heel veel plezier op deze rendabele biodynamische boerderij, maar Bets en ik willen het graag wat rustiger aan gaan doen. Deze boerderij biedt volgens ons een unieke kans voor een vruchtbare toekomst op het platteland, midden in de natuur. We hopen dat ons verhaal iemand aanspreekt en uiteraard moet er een klik zijn. We zouden het mooi vinden om onze opvolger nog in te kunnen werken."

Focus op lokaal
Jan en Bets hebben de boerderij dertig jaar geleden gekocht. Van begin af aan zijn ze gaan werken volgens de Demeter-richtlijnen. "Biologisch-dynamisch is arbeidsintensiever en levert een beter voedingskaliteit. Met die gedachte heb ik mijn klantenbestand opgebouwd. Dankzij onze werkwijze zijn de producten zonder tussenhandel betaalbaar."

De marktwagen waarmee De Hooge Weyer op de markten van Roermond (woensdagmiddag) en Weert (donderdagmiddag) staat.

De Hooge Weyer richt zich op de lokale markt, in een straal van zo'n 20 kilometer rond de boerderij. "Het grootste deel van onze verse kwaliteitsproducten wordt dankbaar geconsumeerd in de lokale omgeving. Daar moeten wij het echt van hebben: van de mensen die terugkomen."

Voor meer informatie:
Jan van de Ven & Bets van der Zande
De Hooge Weyer
Vestjenshoek 3
6095 NT Baexem
0475 452856
info@dehoogeweyer.nl 
www.dehoogeweyer.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven