Nieuw bij Odin: Completeorganics gefermenteerde groenten

Vanaf half maart zijn de gefermenteerde groenten van Completeorganics exclusief verkrijgbaar via Odin Groothandel. Naast de al bekende 'nieuwe kimchi', 'daikon kimchi', 'curtido kimchi', 'rode biet met goji' en kurkuma kool' introduceert Odin 'de originele kimchi' in Nederland.

Completeorganics is sinds 2018 verkrijgbaar in Nederland en de gefermenteerde groenten zijn inmiddels te vinden in het koelschap van vele bio-winkels. De afzet groeit jaarlijks nog altijd fors. Gefermenteerde groenten en kimchi zijn dan ook ware trends. De levende fermenten van Completeorganics zijn biologisch, plantaardig, gezond, gemakkelijk én lekker. Ze bieden een radicaal alternatief voor gangbare, sterk bewerkte industriële producten: raw en ongepasteuriseerd, vol microbiotisch leven en vrij van additieven. Completeorganics staat bekend om haar hoogwaardige ingrediënten, spannende recepturen op basis van seizoensgroenten uit de regio, verfijnd met superfoods en specerijen.

Elias Jeremiasse, category manager vers bij Odin: "Wij zijn zeer verheugd dat wij de producten van de fermentatiepioniers van Completeorganics exclusief in Nederland kunnen distribueren; ze staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en vormen een prachtige aanvulling op ons assortiment."

Boordevol actieve culturen
Fermentatie is de oudste en meest natuurlijke methode om voedsel te conserveren met van nature voorkomende probiotische melkzuurbacteriën. Gefermenteerde, ongepasteuriseerde groenten zijn rijk aan vitamines, voedingsstoffen en vezels en bevatten levende micro-organismen die je darmmicrobioom kunnen ondersteunen en het immuunsysteem kunnen versterken.

Een gevarieerd assortiment
Verkrijgbaar via Odin Groothandel:

  • Nieuw: de originele kimchi – volgens het originele Koreaanse recept, een absolute delicatesse gemaakt van Chinese kool, prei, radijs, rode pepervlokken, mierikswortel, gember, zout, knoflook, chili en rode biet
  • De nieuwe kimchi – Completeorganics' eigen interpretatie van de Koreaanse klassieker
  • De daikon kimchi - Japans geïnspireerd en extra pittig, met meer chili en knapperige radijs
    De curtido kimchi – een verfrissende kimchi met verse limoenschil Salvadoraanse stijl
  • De rode biet met goji - Completeorganics' eerste klassieker
  • De kurkuma kool – een heerlijke smaakbeleving in Indiase stijl

Met hun friszure, umami smaak, knapperige bite en coole kleuren tillen de gefermenteerde groenten bijna alle gerechten eenvoudig naar een hoger niveau. Heerlijk als bijgerecht of topping, in een salade of bowl, op sandwiches, broodjes of burgers.

Mannen met een missie
Oprichters en eigenaren Sebastian Koch en Boris Varchmin fermenteren sinds 2017 in hun eigen fabriek in München. Het concept is gebaseerd op regionaliteit, seizoensgebondenheid, eerlijke handel, transparante toeleveringsketens, het verwerken van lelijke groenten en het vermijden van plastic. De twee zijn ervan overtuigd dat ieder individu een verschil kan maken – voor zichzelf en voor de planeet – door de beslissing wat er in de eigen boodschappentas en op het bord terechtkomt.

Het is de missie van Completeorganics om voeding gezonder, lekkerder en duurzamer te maken. 'From Farm to Table' is bij Completeorganics geen holle frase - de start-up is volledig transparant over waar elk afzonderlijk ingrediënt vandaan komt. Het grootste deel van het jaar zijn de biologische groenten afkomstig van regionale, biologische boerderijen binnen een straal van 150 kilometer om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Daarbij wordt altijd veel belang gehecht aan een directe en hechte samenwerking met de producenten.

Voor meer informatie: 
Ton Severrien
GreenSprout
ton@greensprout.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven