Sock My Feet gebruikt gerecyclede PET-flessen in nieuwe sokkencollectie

Voor de collectie SS22 voegt het merk Sock my feet naast gerecycled polyamide ook gerecycled polyester toe, afkomstig van PET-flessen uit de oceaan. Met sokken gemaakt van plastic flessen wordt het merk nóg duurzamer.

Sock My Feet staat bekend om haar rebelse prints. Maar niet alleen de stoere prints maken het merk zo bijzonder. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol.

Duurzame productie
Na jaren van ontwikkeling is Sock My Feet erin geslaagd om hoogwaardige prints op biologisch katoen te produceren. Door te printen wordt er 90% waterverbruik bespaard ten opzichte van het traditioneel kleuren van garens. Door de nieuwe samenstelling komen de kleuren op de sokken nóg scherper en frisser uit.

Duurzame materialen
De samenstelling van het materiaal is aangepast van Egyptisch katoen en polyamide naar biologisch katoen en gerecycled polyamide. Voor de Spring/Summer collectie 2022 gaat het merk op het gebied van duurzaam materiaalgebruik nóg een stap verder. Naast gerecycled polyamide wordt er gebruik gemaakt van gerecycled polyester, afkomstige van PET flessen uit de oceaan.

Collectie SS22
Met de fotoprint sokken van Sock My Feet kan iedereen een statement maken. Ze zijn prikkelend en een beetje provocerend, maar altijd stijlvol. Inspiratie voor de SS22 collectie is ontstaan vanuit de positieve vibes' in het post-corona tijdperk. Optimistische en kleurrijke accenten staan centraal, gebaseerd op sappig fruit en frisse bloemen. Hiermee creëer je de basis, waar je uiteindelijk de rest van je outfit op aanpast! De sokken zijn verkrijgbaar in dames- en herenmaten en kosten 12,95 euro. Krijg je geen genoeg van de fotoprints? Shop dan het bijpassende ondergoed bij Untouched Underwear, het eigenwijze zusje van Sock my Feet.

Over Sock My Feet
Harold Pieters, Mark Mangelmans en Bas Groothelm zijn het brein achter dit innovatieve sokkenmerk. De sokkenmakers lieten hun creativiteit de vrije loop en lanceerden in 2018 een opvallende collectie sokken. Waar veel andere merken gebruik maken van sublimatieprint, waarbij witte strepen in de sok zichtbaar zijn als je ze uit elkaar trekt, is dat bij Sock My Feet niet het geval. De collecties worden gevormd door onderscheidende prints, duurzaamheid en kwaliteit & comfort. Het is een succes, want de sokken zijn inmiddels in meer dan 15 landen te koop. Daarnaast is het merk uitgebreid met bijpassend ondergoed genaamd 'Untouched Underwear'. 

Voor meer informatie: www.sockmyfeet.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven