5 maart: Koeiendans in Rotstergaast

De meteorologische lente is net begonnen, dus de koeien kunnen er weer uit, zo vindt Bartele Holtrop, die samen met zijn vrouw Rianne een biologische melkveebedrijf en speelboerderij heeft in het Friese Rotstergaast.

"De lente is een prachtig seizoen, de opgang naar mooie dagen, bloemen in de weilanden en vrolijke mensen. Ieder jaar vieren we de lente met de koeiendans en ieder jaar zijn er meer mensen die dit willen meemaken."

Zelfs vorig jaar tijdens de corona pandemie. Toen mochten de bezoekers met de auto het weiland om zo, zonder contact met anderen wel te kunnen zien hoe de koeien dansend het weiland ingaan. Rianne had voor iedereen koffie gezet en taart gemaakt zodat de koeiendans weer echt iets is dat we samen doen. 

"De koeiendans is voor Boer Bart veel meer dan een evenement en het openen van het nieuwe seizoen. De melk van de koeien wordt nog lekkerder, de energiebehoefte en de CO2-uitstoot van onze boerderij gaan omlaag en dat past goed in onze duurzame visie om 1000 jaar te bestaan."

Voor meer informatie: www.boerbart.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven