JP Flikweert, Natuurvoordeel:

"De beste natuurproducten en supplementen hoeven niet altijd het duurste te zijn"

Tholen – In de voedingssupplementen zijn talloze aanbieders. Het in het Zeeuwse Kapelle gevestigde Natuurvoordeel probeert de consument te helpen om door de bomen het bos nog te kunnen zien, zo omschrijft JP Flikweert. "We bieden mooie en goede producten van een hoge kwaliteit aan voor fatsoenlijke prijzen. Daarbij gaat het voor ons om een optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit. Vaak kiezen consumenten in het woud van producten voor het duurste alternatief omdat ze het idee hebben dat dit het beste zal werken. De beste natuurproducten en supplementen behoren vaak inderdaad tot de duurdere categorie, maar de beste producten hoeven niet altijd het duurste te zijn. Wij gaan voor producten met normale marges en een optimale verhouding tussen prijs en kwaliteit."

Links een foto uit het magazijn van Natuurvoordeel. Rechts JP Flikweert

De regelgeving rond gezondheidsclaims heeft het er voor JP zeker niet makkelijker op gemaakt. "Het is nu veel moeilijker om iets te vertellen over de werking van de supplementen, hier moet je echt creatief mee omgaan." Eén van de laatst toegevoegde merken met supplementen bij Natuurvoordeel is die van APB Holland. "Het mooie aan de supplementenlijn van APB is dat het pure producten zijn, zonder toevoegingen. Dit voeren ze heel consequent door in de complete lijn. Vooral het pure aspect spreekt mensen aan. Ook hebben ze een heel breed aanbod. Het is nog wel een vrij nieuw merk en er zitten verschillende producten bij die mensen nog niet heel goed kennen. Daarom heeft het tijd nodig om deze producten goed in de markt te zetten."

Klik hier voor meer informatie over APB Holland

Bio-aanbod bij Natuurvoordeel
In het aanbod van Natuurvoordeel zijn ook de nodige biologische producten terug te vinden. De biologische hennepthee van Dutch Harvest bijvoorbeeld. "Het meest unieke aan deze thee is dat het gaat om thee van Nederlandse bodem. Hierdoor heeft het een lage ecologische footprint. En minstens net zo belangrijk: ze zijn heel lekker van smaak." Van Nataos heeft JP naast voedingssupplementen ook biologische kokosolie in het aanbod. "Dit is een bijzonder merk, met producten die je niet heel veel tegenkomt. De biologische Nigella Oil op basis van biologische komijnzaadolie is bijvoorbeeld erg populair. Bij deze lijn geldt dat er door de meervoudige samenstelling van de producten vaak meer over te vertellen valt."

Bij Natuurvoordeel zijn ook de Zeeuwse biologische siropen van Searoop verkrijgbaar. Best wel wat bio-producten dus, maar JP geeft aan dat hierop niet de nadruk ligt als het gaat om de samenstelling van het assortiment. "We zijn niet specifiek alleen op biologisch gericht. Onze klanten komen voor de supplementen. Ik zoek de producten dan ook niet uit op basis van het bio-keurmerk. Ik heb ook niet indruk dat onze klanten specifiek hiernaar op zoek zijn." Daar komt volgens hem bij dat niet alle supplementen een bio-certificaat kunnen dragen in ons land. "CBD is in de supplementen bijvoorbeeld één van de belangrijkste. Deze is in heel de wereld biologisch, behalve in Nederland."

Special Health Products
Natuurvoordeel is Skal-geregistreerd. JP is overigens ook eigenaar van groothandel Special Health Products, dat al zeker een jaar of 10 Skal-gecertificeerd is. Special Health Products is exclusief distributeur voor de producten van Udo's Choice uit Canada. Onder dit merk zijn ook diverse bio-producten verkrijgbaar, waaronder de Ultimate Oil blend en de Beyond Greens (een combinatie van verschillende grassen, algen, kruiden, groenten en zaden).

Voor meer informatie: info@natuurvoordeel.nl en www.natuurvoordeel.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven