Krachtenbundeling moet biologische sector in België versterken

Färm fuseert met Ekoplaza

Färm, de Belgische coöperatieve biologische keten die vooral aanwezig is in Brussel en Wallonië, fuseert met het familiebedrijf Ekoplaza waarachter de Belgische groothandel Biofresh zit. De combinatie van deze bedrijven in het biologische retaillandschap creëert een sterke speler in de ganse Belgische markt die in staat is om de biologische standaarden te versterken en de uitdagingen en kansen van de biologische markt samen aan te gaan.

Meer Belgen bereiken
Alexis Descampe en Lionel Wauters, medeoprichters van Färm, zijn ervan overtuigd dat de krachtenbundeling vruchten zal afwerpen: "Samen hebben we elkaars filosofieën en waarden getoetst en mochten we concluderen dat we heel goed bij elkaar pasten. Wij zijn actief in Brussel en Wallonië en Ekoplaza is dat in Vlaanderen. Beide bedrijven zijn uit overtuiging actief in biologische voeding. Samen kunnen we meer Belgen bereiken en ons nog meer onderscheiden op de markt."Schaalvoordelen
Luc Dossche, directeur van Biofresh, verwacht dat deze fusie de bio-sector in België zal verstevigen. "Deze samenwerking past perfect in de visie om de onafhankelijke bio-sector in België te versterken. Samen kunnen we meer impact hebben en een betere aarde achterlaten voor toekomstige generaties. We kunnen als 100% biologische marktleiders direct profiteren van schaalvoordelen op het gebied van ICT, logistiek en assortiment. Deze ervaring van de afgelopen jaren kunnen we ook meteen delen binnen onze sector om de concurrentiepositie van de verschillende zelfstandige bio-winkels in België te versterken. Dit is ook goed nieuws voor onze leveranciers die hun lokale Belgische biologische producten nog meer in de kijker kunnen zetten. Hierdoor kunnen we aan de bio-winkels een sterk lokaal & onderscheidend assortiment aanbieden. Samen staan we tenslotte sterker."

Färm is een coöperatieve biologische keten in Brussel en Wallonië die consumenten inzicht geeft in hun aankopen door zijn Färmoscoop. Naast 8 eigen vestigingen, Färm heeft 9 franchisevestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel. In Vlaanderen en Brussel zijn er 14 vestigingen van Ekoplaza en Origin'O. Voor 2022 zullen 7 Origin'O-vestigingen in Vlaanderen omgebouwd worden naar Ekoplaza zoals reeds werd gerealiseerd in Berchem, Sint-Amandsberg en Waregem. Er zijn ook 4 franchisevestigingen in en rond Brussel.

Voor meer informatie:
www.farm.coop en www.ekoplaza.be en www.biofresh.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven