Ferm Kombucha nu verkrijgbaar in Nederlandse horeca

Kombucha is niet nieuw, het is eigenlijk een eeuwenoude gefermenteerde theedrank, ontstaan in Azië. Bij ons enkel bekend als zurige gezondmaker, vooral te vinden in de biowinkels, maar erg afwezig in de horeca, aldus Pascal Déotte van FERM Kombucha. Na jaren brouwen, testen en verbeteren vonden Pascal en zijn collega's Wouter en Kester de juiste mix om hun kombucha naar een breder publiek te brengen. In 2018 lanceerden zij het merk FERM. Onlangs introduceerde Bier&Co het Belgische merk op de Nederlandse markt.

"Ferm staat voor gefermenteerd, maar heeft in het Nederlands ook de betekenis van flink, krachtig, moedig. We brouwen onze kombucha in Brugge, waar we ondertussen ook geïnvesteerd hebben in een eigen bliklijn. Momenteel bottelen we zowel in flesjes van 275ml als blikjes van 250ml. Er zijn 4 smaakcombinaties: gember/citroengras, munt/lavendel, mandarijn/steranijs en aalbes/zwarte bes."

Nu ook in Nederland
"Onze kombucha bestaat uit biologische groene en zwarte thee die door middel van onze eigen cultuur van gisten en bacteriën (scoby) haar specifieke aangename en lichtzurige smaak kreeg. Aangevuld met zorgvuldig uitgekozen natuurlijke sappen en extracten hadden we het alternatief in handen voor de veel te zoete frisdranken. Kombucha is ook het ideale alternatief voor mensen die minder of geen alcohol willen drinken. We zijn van in het begin volledig bio gecertificeerd. Sinds kort in de Nederlandse horeca via Bier&Co." 

Voor meer informatie:
FERM Kombucha
info@fermdrinks.be
www.fermdrinks.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven