Nordic Organic Food Fair 2021: de Nederlanders

Tholen - De biologische branche kwam vorige week tijdens de Nordic Organic Food Fair. De beurs die op woensdag 17 en donderdag 18 november in Malmö werd gehouden kon ook dit jaar weer op de nodige belangstelling vanuit Nederland rekenen. Er stonden 15 Nederlandse exposanten met bio-producten. Biojournaal volgde de beurs dit keer op afstand en we vroegen de Nederlandse bio-deelnemers hun bevindingen en ervaringen in te sturen. Ook hebben we de nodige foto's verzameld van de verschillende stands. 

ONOFF

Onno Stienen stond met ONOFF voor het eerst op de Nordic Organic Food Fair. Hij stuurde bovenstaande foto in en de volgende reactie: "Ik was voor het eerst op deze beurs en ik kan niet anders zeggen dan dat me dat goed is bevallen. Het was meteen duidelijk dat er in de Scandinavische landen een grote belangstelling is voor Thaise producten. Onze Organic Instant Thai Rice Noodles kregen veel aandacht. Noedelsoepen zijn in het hoge Noorden duidelijk net zo populair als in de rest van Europa. Ik vond het ook fijn om te merken dat er veel interesse is voor een nieuw product dat we op deze beurs introduceerden: de meal kit. Een kant-en-klaar pakket waar je alleen wat verse groente, vlees of tofu aan toe hoeft te voegen om snel lekker Thais te kunnen eten. Het was bemoedigend na zo lang eindelijk weer eens op een beurs te kunnen zijn. Dat gevoel hadden veel mensen blijkbaar, want de optimistische vibe was duidelijk waarneembaar."

Yarrah Organic Petfood

Gerwin Boer en Leslie Korteweg in de stand van Yarrah.

Leslie Korteweg stond namens Yarrah Organic Petfood op de beurs. Zij stuurde afgelopen donderdag de volgende reactie: "Dag 2 is net begonnen en we zijn al erg tevreden. De doorloop is goed en hebben veel interessante mensen gesproken. Onze grote blow up zak is een echte eye catcher en zorgt voor veel grappige reacties en selfies. Ook onze vega range blijkt een ware hit voor de Zweden en onze samples vliegen de deur uit." 

Eco warehouse

Ellen Visser reageert namens Eco warehouse vanuit Malmö: "We gingen hier met weinig verwachtingen naartoe, vanwege de COVID-situatie, maar zijn aangenaam verrast. Super beurs voor ons! En wat fijn om weer face-to-face winkeliers te kunnen ontmoeten."

Amara Food

Bahar Green, Amara Food, stond met drie verschillende smaken vegan bars op de beurs. Twee ervan zijn ook biologisch: organic vegan peanut butter en organic vegan cocoa hazelnut. De vegan berry is nog niet biologisch, maar Bahar geeft aan dat ze ook deze bar biologisch aan wil gaan bieden. Over de beursdeelname zegt ze: "Nordic Organic Food Fair & Eco Life Scandinavia waren een geweldige kans om onze producten aan de bezoekers te tonen en te laten proeven. En om inspirerende en innovatieve biologische merken van over de hele wereld te ontmoeten en te ontdekken. En opnieuw hebben we het belang van biologische en veganistische producten als onderdeel van onze duurzame toekomst gezien en gemerkt. Als merk zijn we er trots op deel uit te maken van onze duurzame toekomst en we hopen dat meer leveranciers de weg naar duurzaamheid zullen volgen en zullen helpen om het aantal geconsumeerde biologische en duurzame producten te verhogen. Ik wil graag Diversified Communications bedanken die het evenement heeft georganiseerd en het hele MalmöMassan team. Zij hebben deze ervaring spectaculair gemaakt."

Frenchtop Natural Care Products

Roy Jongens, Frenchtop Natural Care Products, stuurde gedurende de eerste beursdag (woensdag): "We staan in Malmö met onze merken Royal Green en Earth Line en krijgen behoorlijk wat interesse. Het is drukker dan 2 jaar terug en hebben al best wat winkels, groothandels en distributeurs gesproken. Tot nu toe een leuke beurs." Donderdagavond (net na de beurs) gaf hij nog een update: "Beurs zit erop. Ik kan alleen maar zeggen dat het een hele gezellige en succesvolle beurs was voor ons. We hebben niet alleen veel lokale distributeurs, groothandels en ketens gesproken maar ook ketens uit het buitenland. Er was veel interesse voor onze Royal Green biologische supplementen, thee en Earth Line en Sea Line natuurcosmetica. Ik ga in ieder geval blij en met een goed gevoel weer naar huis."

Symfonio

Links Solange Domaye in de stand, op de foto rechts staan Poppe Braam en Martha Jeuken (links en midden). 

Symfonio stond voor het eerst op de beurs. Martha Jeuken vertelt dat er veel belangstelling voor fonio was. "We hadden het druk en lieten proeven van pannenkoeken en brood dat gemaakt was van fonio. Iedereen was blij met de beurs. De kwaliteit van de bezoekers was goed en we verwachten een goede follow-up. Er waren veel bezoekers uit verschillende landen, zelfs Sri Lanka. Er heerste een heel relaxte sfeer, geen mondkapjes."

Solange Domaye, CEO van Symfonio, plaatste deze post op LinkedIn over de voorbereiding op de beurs. 

Nutland

Nutland is sinds 2014 een vaste exposant op Nordic Organic Food Fair. Ton Geluk en Walter Suijker waren blij om weer vele oude bekenden op de stand te mogen ontvangen.

Tradin Organic Agriculture

Tradin Organic Agriculture plaatste deze foto op LinkedIn. "We zijn verheugd om klanten en partners uit Scandinavië te ontmoeten en onze volledig gecertificeerde biologische ingrediënten te presenteren." 

Max's Organic Mints

De pocket packs van Max's Organic Mints kon men in Malmö al bewonderen. Floor van der Steen: "De officiële lancering hiervan is in januari." Floor plaatste voorafgaand aan de beurs deze post op LinkedIn.

Bobeldijk Food Group

Bobeldijk Food Group was ook present. "Eindelijk weer eens een beurs, we zijn er blij mee", aldus Remko Vogelenzang.

Fruitprint

Pieter de Keijzer met zijn bedrijf Fruitprint. "Juist de kleinschaligheid van de beurs maakt het aantrekkelijk omdat dit de gelegenheid geeft de tijd te nemen voor je bestaande en nieuwe contacten", blikt hij terug. "Een mooie bron van inspiratie met veel startende bio ondernemers die allemaal op eigen wijze en met veel creativiteit hun plaats willen veroveren op de biologische markt!"

Trigona Dairy Trade

Trigona Dairy Trade uit Didam toonde op de Zweedse bio-beurs haar assortiment bio-zuivel en bio-vegan. De volgende concepten werden gepresenteerd:

  • Bio Vegan sauzen in glas
  • Bio Vegan zeewier assortiment, zoals burgers, rul gehakt, tapenade, et cetera
  • Bio Vegan snacks op basis van tuinbonen
  • Bio vis van Fish & More uit Oss
  • Bio snacks ontwikkeld door Frank Lagas uit Rosmalen
  • Bio Buffel Mozzarella van Lekker Buh uit Zevenaar

"De reacties waren zeer positief en er zijn op de beurs al vervolgafspraken gemaakt", aldus Henk Bijl. 

Joannusmolen

De stand van Joannusmolen. 

De andere Nederlandse exposanten waren Global Organics Europe en Maya Gold Trading.

Voor meer informatie over de beurs: www.nordicorganicexpo.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven