Biologische crackers van linzen en kikkererwten bieden vezelrijk alternatief voor tarwe

Nieuw: Crackers op basis van 100% peulvruchten

De Kleine Keuken ontwikkelt producten op basis van tekorten bij jonge kinderen. Dit gaat bijvoorbeeld om vezels, mineralen en vitaminen. Maar kinderen eten ook te weinig peulvruchten volgens de WHO (World Health Organization). Daarom breidt de Kleine Keuken haar assortiment baby- en kindervoeding uit met nieuwe luchtige crackers op basis van 100% peulvruchten. Lekker voor ontbijt en tussendoor.


 
Crackers op basis van peulvruchten
Kinderen eten te weinig peulvruchten vertelt de WHO. Ouders blijken het lastig te vinden om kinderen linzen, kikkererwten of bonen voor te schotelen. Ten minste één keer per week is het advies van de voedingsraad. Daarom introduceert de Kleine Keuken nieuwe crackers op basis van 100% peulvruchten. Zonder gluten en zonder toegevoegde suikers of andere hulpstoffen én vegan.

Gevarieerd voedingspatroon
"De crackers bevatten veel vezels en zijn rijk aan ijzer, koper en zink. En peulvruchten helpen de bloedvaten gezond te houden. Ze vormen een belangrijk onderdeel van een gevarieerd voedingspatroon dus. De knapperige crackers zijn belegd een voedzaam ontbijt of een lekker tussendoor zo uit het vuistje. Zo weet je zeker dat je kleine een gezond en lekker hapje binnenkrijgt en geen lege calorieën", aldus de producent.

Gezond alternatief
"Omdat kinderen al veel tarwe en brood binnenkrijgen op een dag, is het belangrijk dat er alternatieven zijn om te variëren. Zoals de havermout en boekweitpap van de Kleine Keuken, de supersterren ontbijtgranen met yoghurt of melk en nu dus ook de peulvruchten crackers."

Voor meer informatie:
De Kleine Keuken
hallo@dekleinekeuken.com
www.dekleinekeuken.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven