Verklaring van AöL en OPTA op de VN-klimaatconferentie 2021:

"Duurzaam ondernemen wordt een norm"

Er is tijd, tot 12 november - tijd voor de onderhandelaars op de VN-klimaatconferentie in de Schotse stad Glasgow om zinvolle actie te ondernemen om de uitdagingen van de klimaatcatastrofe aan te pakken. De bedrijven die deel uit maken van de Assoziation ökologischer Lebensmittelhersteller e.V. (AöL) en van de Organic Processing and Trade Association e.V. (OPTA) roepen de deelnemers aan de conferentie op om deze opgaven voor de toekomst onder ogen te zien en actie te ondernemen om van onze planeet een plek te maken die geschikt is voor onze kleinkinderen.

"Bedrijfsmodellen en economische strategieën uit de vorige eeuw zijn niet geschikt voor een toekomst die het waard is om in te leven. De onderhandelaars moeten dit erkennen, zij moeten duurzaam ondernemen tot norm verheffen en oude bedrijfsconcepten overboord gooien. Een wereldeconomie die hulpbronnen verbruikt en gericht is op onbeperkte groei moet worden vervangen door iets totaal anders. De tijd is rijp voor een nieuwe economie, gebaseerd op toereikbaarheid en recycling."

"Als ondernemers zijn we die weg al aan het bewandelen. Niettemin moeten we een duidelijk kader hebben om onszelf om te vormen tot een samenleving die klaar is voor de toekomst, doordrenkt met ondernemingsgeest en moed. Als ondernemers die verantwoordelijkheid dragen en die de milieukosten die we hebben gemaakt internaliseren, moeten we in staat zijn om de beste prijzen kunnen bieden. De onderhandelaars op de COP 26 klimaatconferentie moeten ervoor zorgen dat milieudiensten zoals het honoreren van klimaatneutrale productie en diensten bescherming van de biodiversiteit en echte concepten die recycling bevorderen, consequent worden bevorderd door wettelijke en economische leidende beginselen. De markteconomie moet zich aansluiten bij de duurzame transformatie van ons economisch systeem."

Voor meer informatie: www.aoel.org en www.opta.bio 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven