Bio-certificaat blijft ingetrokken

Een handelaar vroeg de voorlopige opschorting van de intrekking van zijn biocertficaat door Stichting Skal. Op 15 oktober jl. wees de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) dat verzoek af. Gisteren maakte die rechter de motivering van die uitspraak bekend.

De handelaar in biologische producten is het niet eens met de intrekking van zijn bio-certificaat en de decertificering van 109 partijen en verzet zich ook tegen publicatie op de website van Skal.

Skal ging tot de intrekking en decertificering over, omdat verplichtingen voor biologische bedrijven structureel en op grote schaal zijn geschonden doordat een melding van het aantreffen van verboden stoffen in de producten achterwege bleef. Ook werden gangbare producten ten onrechte als biologisch verhandeld en onttrok de bedrijvengroep zich aan het controlesysteem van Skal. 

De handelaar maakt deel uit van een bedrijvengroep. De verwevenheid binnen die groep is zo groot dat de overtredingen van anderen binnen die groep kunnen worden toegerekend aan de handelaar. De intrekking van het bio-certificaat, decertificering van de partijen en publicatie zijn niet onevenredig in verhouding tot het belang van het herstel van de biologische keten en het belang van het behoud van het vertrouwen van de consument in biologische producten. Daarom ziet de voorzieningenrechter geen reden om de werking van het besluit op te schorten gedurende de bezwaarprocedure.

Bron: www.rechtspraak.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.