Vraag naar Californische biologische kiwi blijft groeien

De teelt van biologische kiwi's in Californië is van start gegaan en zal naar verwachting duren tot Thanksgiving volgende maand.

Travis Noland van Wild River Fruit in Marysville (Californië) zegt dat Wild River twee weken geleden op tijd met de oogst is begonnen, in tegenstelling tot andere fruitsoorten in de staat. "Kiwi's zijn heel anders dan bijvoorbeeld steenfruit. Die waren in de zomer zo'n beetje allemaal een week te vroeg vanwege de hitte. Maar kiwi's worden in de herfst geoogst en door de hitte worden ze niet noodzakelijkerwijs op dezelfde manier rijp", zegt Noland.


Noland zegt dat de biologische kiwi-oogst er mooi uitziet met aantrekkelijk fruit.

Hoewel het nog vroeg in het oogstseizoen is, zegt Noland dat de oogst er mooi uitziet met cosmetisch aantrekkelijk fruit. "Onze eerste monsters laten ook een zeer hoog drogestofgehalte zien, wat bemoedigend is. Het zou moeten zorgen voor een uitstekende eetkwaliteit."

De vroeg geoogste blokken zijn echter kleiner van omvang. "Maar naarmate we in latere blokken komen, verwachten we dat de grootte zal toenemen en dat het totale volume ook zal toenemen", vult Noland aan.

Teelt in de Centrale Vallei
Het merendeel van de kiwi's in Californië wordt geteeld in de Central Valley. "We bevinden ons in het noorden van de Sacramento Valley en in de regio waar in de jaren zeventig voor het eerst kiwi's werden geteeld", zegt Noland. "Mijn grootvader en vader maakten deel uit van dat eerste contingent telers, die het fruit in Californië tussen Marysville en Gridley teelden."


Wild River Fruit is een teler, verpakker, verzender en marketeer van biologisch fruit, waaronder kiwi's, die in familiebezit is van de derde generatie.

Vooruitgang in cultivarontwikkeling blijft de weg vrijmaken voor de toekomst van de categorie. "We zijn erg enthousiast over onze chinensis-rassen. Bij onze eerste proeven met gele en rode kiwi's zien we dat de grootte en de kwaliteit van het fruit blijven verbeteren naarmate onze boomgaarden zich meer ontwikkelen. Ons volume gecertificeerde biologische gele kiwi's zal volgend jaar een grote sprong voorwaarts maken naarmate we verder gaan met de overgang van verschillende jonge blokken," zegt Noland.

Terwijl de vraag naar kiwi's blijft groeien, richt Wild River zich op het introduceren van een grotere diversiteit voor de categorie.


Eerder deze week reisde Wild River's eerste gele kiwi van het seizoen de boomgaarden uit en de wereld in.

Wat de prijzen betreft, verwacht de sector over het algemeen een lichte prijsstijging als gevolg van de stijgende productiekosten. "Van arbeid tot materialen, in wezen zijn alle kosten voor Californische telers gestegen en hopelijk zullen de prijzen rekening houden met die gestegen productiekosten," besluit Noland.

Voor meer informatie:
Travis Noland 
Wild River Fruit Inc.
+1 (530) 301 4095
travis@wildriverinc.com
www.wildriverfruit.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven