Gemeente Enschede zoekt ondernemers voor nieuwe biologische markt

Tholen - In Enschede wordt een nieuwe biologische markt opgestart. Vlak naast het stadhuis, op het Ei van Ko, is er elke zaterdag ruimte voor zes tot acht biologische ondernemers met hun marktkramen. 

"Het idee ontstond toen de indeling van de bestaande warenmarkt door de coronamaatregelen wat op de schop moest", vertelt Duco Hoek van de gemeente Enschede. "We moesten de wandelpaden verbreden en zochten naar een andere ruimte. In overleg met de ondernemers vonden we een mooie plek tegen het stadhuis aan. Deze ruimte ligt tussen het Van Heekplein, waar de warenmarkt is en de Oude markt, het mooiste horecaplein van Nederland."

Uitbreiding
De extra markt beviel zo goed, dat de gemeente die graag voortzet en uitbreidt. "We hebben nu alleen nog een groente- en fruitondernemer, dus we kunnen nog van alles gebruiken: kaas, vlees, een wijnboer, een bakker, eieren en noten..." Momenteel wordt er gewerkt aan verdere uitbreiding van de elektriciteit. Daarmee moet de markt plaats bieden aan zes tot acht kramen met biologische producten, afhankelijk van de grootte van de kramen. 

Belangstelling
Het winkelend publiek heeft volgens Duco wel oren naar een biologische markt. "Voor corona kwamen er 300.000 bezoekers per week in Enschede. Op zaterdag waren dat er 50.000, waarvan een derde deel uit Duitsland. Gezien de belangstelling voor klimaat, milieu en bewuster eten stijgt de belangstelling naar biologische producten. Duitsers hebben hier zeker belangstelling voor, maar ook studenten en starters op de arbeidsmarkt. We hebben een afzetgebied van 700.000 bewoners op beperkte reisafstand. Enschede is de beste en grootste winkelstad van Oost-Nederland", besluit hij.

Ondernemers die zich willen aanmelden voor de markt kunnen contact opnemen met Duco Hoek.

Voor meer informatie:
Duco Hoek
Gemeente Enschede
06 13917882
d.hoek@enschede.nl
www.enschede.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven