"We denken dat onze klanten hier een hogere prijs voor over hebben"

Naturverbund nieuwe slachterij voor varkensvlees Odin

Tholen - Foodcoop Odin heeft in Naturverbund een nieuwe slachterij en verwerker voor biologisch varkensvlees en varkensvleeswaren gevonden. Deze slachterij is vlak over de grens bij Venlo gevestigd. "We werken vanaf nu samen met één partij die qua werkwijze en schaalgrootte prima bij Odin past. Ze gaan bij dit familiebedrijf zeer zorgvuldig om met dieren en het bedrijf is heel transparant en behulpzaam. Door deze stap gaat de prijs van ons varkensvlees omhoog, maar we denken dat onze klanten dit graag over hebben voor vlees dat op zo’n zorgvuldige manier geproduceerd wordt", vertelt category manager Elias Jeremiasse namens Odin.

Category manager Elias Jeremiasse met Bruno Joekbes, bedrijfsleider bij Naturverbund. Bruno: "We kijken erg uit naar de samenwerking met Odin. We zijn blij met de waardering die Odin heeft voor onze werkwijze, onze medewerkers en de manier waarop onze boeren omgaan met de varkens."

Per 11 oktober liggen ongeveer 40 producten uit het huidige vleeswaren- en varkensvleesassortiment van Odin onder de naam Naturverbund in de schappen van Odin winkels en andere biospeciaalzaken. Aan deze stap ging een heel traject vooraf, zo geeft Elias aan. "We hebben verschillende slachterijen bezocht die we op diverse onderdelen beoordeeld hebben. We zijn echt bij de slacht aanwezig geweest. Het is goed om het hele proces te zien omdat de diverse slachterijen erg verschillen qua principes."

Odin delegatie op bezoek bij slachterij Naturverbund.

Een collega bij Odin bracht het balletje aan het rollen, vertelt Elias. "Hij kent Naturverbund al jaren, onder meer vanuit zijn tijd in Duitsland toen hij werkte voor Demeter. Toen we er in Nederland niet uit kwamen met onze vragen hebben we op zijn aanraden contact opgenomen met Naturverbund. We waren al snel enthousiast. Wat zij kunnen bieden past zo goed bij wat we willen. We willen het hele traject van dier tot bord goed inrichten en zijn er van overtuigd dat we dat met deze samenwerking kunnen realiseren."

Vaste boeren, vaste medewerkers
Wat sprak Odin nog meer zo aan? Elias: "Naturverbund is een zelfstandig familiebedrijf dat werkt met vaste medewerkers en ze slachten alleen vee uit de biologische en natuurlijke veehouderij. Ze gaan zeer zorgvuldig om met dieren en zijn heel transparant over de werkwijze en de herkomst van de dieren. Afnemers kunnen makkelijk op bezoek komen en het hele proces volgen. Dit soort zaken vinden wij, zeker voor een slachterij, erg belangrijk. Daarnaast is hun vlees van zeer hoogwaardige kwaliteit."

De varkensboeren van Naturverbund brengen hun eigen varkens 's avonds naar de slachterij zodat de dieren eerst een nacht tot rust kunnen komen. "Dit heeft als bijeffect dat de smaak van het vlees beter is. Wat ons ook aanspreekt is dat het bedrijf met een vaste groep boeren uit de regio werkt. Minstens 85% van de varkens is binnen 50 kilometer van de slachterij grootgebracht. De tijd dat dieren onderweg zijn naar de slachterij is daardoor maximaal 2 uur en meestal minder. Ook begeleiden de mensen van Naturverbund de boeren bij het varkenshouden. Hierbij wordt er extra gelet op diergezondheid, voedingskwaliteit en dat het voer van de eigen boerderij komt of uit de regio. Alle handelingen die horen bij het slachten en verwerken van het vlees van één dier worden uitgevoerd door dezelfde medewerkers."

Nieuwe producten
Odin grijpt het moment ook aan om meerdere nieuwe producten te introduceren. Denk aan een schnitzel, boerenleverworst en Nurnbergse braadworstjes. "Ook komt er bijvoorbeeld een pepersalami bij. Deze nieuwe samenwerking opent dus ook nog nieuwe deuren als het gaat om het assortiment."

Voor meer informatie: communicatie@odin.nl en www.odin.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven