Duurzame verpakking van Smart Packaging Solutions

Nieuwe punnet voor groenten en fruit

Smart Packaging Solutions introduceert een nieuwe punnet voor groenten en fruit. De massief kartonnen verpakking is sterk, circulair, makkelijk hanteerbaar en een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor plastic. “De markt en de consument vragen steeds meer om duurzame verpakkingen”, vertelt Martijn Fluyt, Product Development Manager. “Ook overheden stimuleren dat. Zo is het in Frankrijk vanaf 1 januari 2022 verboden om verse groenten en fruit in plastic te verkopen. Daarom hebben wij een punnet voor groenten en fruit gemaakt uit massief karton, een duurzaam alternatief voor plastic.”

100% circulair
De groenten- en fruitverpakking is gemaakt van 100% gerecycleerd papier en karton en is geschikt voor allerlei toepassingen. Martijn: “De verpakking is geschikt voor producten met een gewicht tussen de 0,5 en 2 kilo. Door het toepassen van massief karton is een robuuste, stevige verpakking gegarandeerd en daarmee is dit een ideale oplossing voor het verpakken van peren, spruiten en andere groenten en fruit. De consument kan deze na gebruik in de oud papierbak gooien zodat het massief karton wordt gerecycleerd. Het is dus echt een circulaire oplossing.”Stevige en makkelijk hanteerbare verpakking
De groenten- en fruitverpakking kenmerkt zich door gebruiksvriendelijkheid voor een efficiënt verpakkingsproces. Het design maakt het mogelijk om de verpakking machinaal eenvoudig in de gewenste vorm te vouwen. Martijn: “Wij leveren de verpakkingen plano af om de transportkosten te minimaliseren. De gevouwen verpakkingen kunnen eenvoudig in elkaar worden gestapeld en, net zo belangrijk, makkelijk weer van elkaar worden gehaald zodat groenten en fruit snel en efficiënt kunnen worden verpakt.”

Optimale bescherming
Door het gebruik van massief karton en de constructie van de verpakking zijn groenten en fruit in alle fases van de toeleveringsketen maximaal beschermd en komen ze onbeschadigd en in optimale conditie aan bij de consument. Voor een unieke uitstraling kan de verpakking helemaal worden gepersonaliseerd, zowel qua afmeting, ontwerp als bedrukking met specifieke merkkleuren en logo’s.

Zichtbaarheid
De groenten- en fruitverpakking is gemaakt vanuit het perspectief van de eindgebruiker. “Een consument wil graag in de winkel het product kunnen zien wat in de verpakking zit”, noemt Martijn als voorbeeld. “Daarom kan de verpakking worden voorzien van meerdere openingen, eventueel gestanst in de vorm van het product. Daarnaast is de verpakking hersluitbaar, zodat de consument het product thuis ook in de verpakking kan bewaren.”

Bij het ontwerp van de verpakking was duurzaamheid het uitgangspunt. Bewust omgaan met verpakkingen en duurzaamheid zit in het DNA van Smart Packaging Solutions. Wij vinden het belangrijk dat de grondstoffen van onze verpakkingen hun waarde behouden en blijven circuleren in de verpakkingseconomie. De gerecycleerde vezels zijn de hoofdgrondstof van onze massief kartonnen verpakkingen, die vervolgens weer 100% recycleerbaar zijn tot hernieuwbare grondstof.

Voor meer informatie:
Wendy Van Overmeire
Smart Packaging Solutions
Oude Baan 120
9200 Dendermonde, België
+32 52 26 19 24 
wendy.van.overmeire@smartpaso.com  
www.smart-packaging-solutions.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven