Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Keuringsdienst van Waarde op bezoek bij Weerribben Zuivel

"Grasboter is een premium product"

In de laatste uitzending van Keuringsdienst van Waarde gaf Klaas de Lange van Weerribben Zuivel een lesje boter maken. "Op zich is boter maken heel simpel: je klopt slagroom heel agressief en dan krijg je boter", legt hij uit. "Grasboter is een premium product. Het is een mooie zachte boter met een mooie gele kleur."

Die zachtheid stond centraal in de aflevering. Want waarom worden sommige roomboters op kamertemperatuur zacht en blijven andere keihard? Dat blijkt 'm te zitten in het rantsoen dat de koeien krijgen. Hoe meer gras, hoe zachter de boter. 

Klik hier om de uitzending terug te kijken.