Nieuwe milieuvriendelijke, volledig recyclebare, kartonnen bakjes

Nieuwe verpakking voor de Saveurs d'Antan tomaten en de langwerpige cherrytomaten van Prince de Bretagne

De Franse telersorganisatie Prince de Bretagne verkoopt meer dan 80% van alle producten in bulk, maar sommige producten kunnen niet zonder verpakking, of dat nu om hygiëne-, kwaliteits- of opslagredenen is. Daarom biedt de coöperatie van Bretonse telers, pionier op het gebied van kartonnen verpakkingen voor biologische tomaten, geheel in lijn met de doelstelling om binnen 5 jaar 100% plasticvrij te werken, nu nieuwe milieuvriendelijke, volledig recyclebare, kartonnen bakjes aan. Deze bakjes zijn speciaal ontworpen voor de Saveurs d'Antan-tomaten en de langwerpige cherrytomaatjes uit het assortiment.

“De doelstellingen van Prince de Bretagne bestaan erin de maatschappelijke verwachtingen te verenigen met het werk van de telers om ook over 20 jaar goed, gezond en verantwoord voedsel te kunnen produceren en een solide sector te blijven. De duurzaamheid van een groot deel van de handel en de duurzaamheid van het beroep groente- en fruitteler staan ​​daarbij op het spel,” legt directeur van Prince de Bretagne Marc Kerangueven uit.

© Prince de Bretagne

De nieuwe verpakking, gemaakt van FSC-gecertificeerd karton, levert een besparing van ongeveer 9,6 ton plastic op voor de 750 g-bakjes en 6,6 ton plastic voor de 250 g-bakjes.

Dankzij de verschillende uitsparingen in deze nieuwe verpakkingen zijn de tomaten bovendien optimaal zichtbaar voor consumenten die de kwaliteit en versheid van een product willen kunnen controleren.

Voor meer informatie: 
princedebretagne.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.