"De consument waardeert de smaak van hennep"

Sleepy Hemp nieuwkomer bij Dutch Harvest

Tholen - Sleepy Hemp. De naam verklapt het al: Dutch Harvest heeft haar assortiment uitgebreid met een slaapthee. "We kregen al vaak de vraag welke van onze henneptheeën het meest geschikt is om voor het slapen gaan te drinken. Toen hoorde ik ook nog eens dat een kwart van de mensen met slaapproblemen kampt. Daarom zijn we hiermee aan de slag gegaan", zo licht Esther Molenwijk de keuze voor de slaapthee toe.

Esther heeft ook diverse winkeliers gevraagd naar welke theesoort de meeste vraag is. "Zij bevestigden mijn vermoeden dat een slaapthee de juiste volgende stap zou zijn voor ons. Zelfs goede slapers schijnen het fijn te vinden om een dergelijke thee te drinken voordat zij naar bed gaan."

"De eerste reacties zijn veelbelovend," vertelt ze. "Ik heb goede verwachtingen van onze Sleepy Hemp. De webshop is altijd een goede indicator. Kijkend naar de verkoopcijfers van de Sleepy Hemp tot nu toe, verwacht ik dat dit zomaar eens de op één na favoriete variant zal gaan worden. De absolute favoriet in ons aanbod is de pure hennepthee, de Simply Hemp. Daar ben ik heel blij om. Dat toont aan dat de consument de smaak van hennep waardeert. En je koopt immers toch Dutch Harvest thee vanwege de hennep."

Ingrediënten
De Sleepy Hemp bevat onder meer valeriaan, kamille, anijszaad, hop en lavendel. "Ook zit er kaasjeskruid in. Dat geeft een mooie kleur aan de theemelange, die in het glas heel helder blijft."

Minimaal 50% hennep
De theeën van Dutch Harvest bevatten allemaal minimaal 50% biologische hennepblad en -bloem. "Ik vind dat je pas met zo'n hoeveelheid hennep echt mag spreken van een hennepthee. De hennep is een heel mooie basis voor onze thee. Het is mild van smaak en zorgt voor een milde afdronk en is daardoor niet overheersend. Voor de samenstelling van onze melanges werken we nauw samen met Karlijn Dapper. Dit is echt een heel goede theesommelier. Ook is hierin een belangrijke rol weggelegd voor kruidenvakvrouw Tanja Hilgers."

Dutch Harvest gebruikt voor haar thee enkel lokaal geteelde hennep. "Onze hennepteler Albert Dun is met name gericht op de stengels. Daardoor is er altijd genoeg beschikbaar om voor onze thee te gebruiken."

Ingewikkelde timing
Qua afzet focust Dutch Harvest op Nederland en Duitsland. "Het werkt voor ons het beste om onszelf te richten op slechts een aantal landen." Het merk presenteerde zichzelf vorig jaar voor het eerst op de BIOFACH. Deze internationale vakbeurs vond in februari 2020 plaats, net voordat de wereld compleet in de ban raakte van Covid-19. "De timing was wat dat betreft niet optimaal en vrij ingewikkeld. Daarna ontstond er immers grote paniek in onder meer Frankrijk, waarvoor ik de nodige contacten had gelegd tijdens de beurs. De ondernemers daar waren de tijd daarna niet bezig met nieuwe dingen. Dit maakte de opvolging van de beurs vrij lastig."

Hennep wint terrein in het theeschap
Esther vertelt dat de bekendheid van hennepthee de laatste tijd enorm toegenomen is. “Vijf jaar geleden moesten we nog veel uitleggen, vooral natuurlijk dat het geen wiet is en dat je er niet stoned van wordt. Die tijd is inmiddels wel voorbij. We zien dat reguliere theemerken nu ook met hennepthee komen. Dit is een goed teken en een mooie ontwikkeling, aangezien ons doel met Dutch Harvest in eerste instantie was om hennep op de kaart te zetten."

Voor meer informatie:
Esther Molenwijk
Dutch Harvest
Postbus 15739
1001 NE Amsterdam
+31 (0)6 27223773
esther@dutchharvest.org 
www.dutchharvest.org 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven