"Loods en diverse trekkers en werktuigen in vlammen op zien gaan"

Landbouwbedrijf Straver getroffen door verwoestende brand

Tholen - Landbouwbedrijf Straver in Almkerk is afgelopen zondag getroffen door een grote brand. Een loods van het bedrijf aan de Provincialeweg Zuid is volledig afgebrand. In de loods van 20 bij 50 meter stonden onder meer diverse landbouwvoertuigen opgeslagen. De brandweer rukte om 15:50 uur uit en ruim twee uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

De familie is nu druk met het vaststellen van de schade, uiteraard in nauw contact met de verzekering. Wim Straver: "Ook zijn we in overleg met onze relaties en andere contacten om tot een oplossing te komen qua onder meer de mechanisatie. Dit is nog niet zo eenvoudig. Het lastige hieraan is dat niet alle trekkers en werktuigen geschikt zijn om te gebruiken. Alles was natuurlijk precies op onze bedrijfsvoering aangepast."

Op Facebook heeft de familie zondagavond de volgende toelichting gezet:

Zoals velen ondertussen waarschijnlijk al wel gehoord of gezien hebben, zijn wij vandaag getroffen door een grote verwoestende brand. Naast zeer veel materiële schade zijn we blij te kunnen melden dat er geen persoonlijke schade is. We zijn uiteraard wel erg geschrokken en hebben in zeer korte tijd de gehele loods en diverse trekkers en werktuigen in vlammen op zien gaan. Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van de brand.

Bedankt voor de berichten die we van allerlei kanten al mochten ontvangen! Samen met ons personeel zetten we de schouders eronder en hopen we zo snel mogelijk weer volledig in bedrijf te kunnen zijn.

Over Landbouwbedrijf Straver
Het bedrijf is in 1980 gestart door Wim en Petra, het toenmalige bedrijf was een akkerbouwbedrijf van 35 hectare. Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid tot een grootschalig akkerbouwbedrijf, wat zowel gangbare als biologisch gecertificeerde gewassen teelt. Zonen Ariaan, Bert en Johannes zijn ook toegetreden tot het bedrijf.

Voor meer informatie:
Landbouwbedrijf Straver
Provincialeweg Zuid 34
4286 LL Almkerk
info@landbouwbedrijfstraver.nl 
www.landbouwbedrijfstraver.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven