Leerlingen praktijkcollege laten oude bankjes bij Haarlemse Odin weer opvallen

Tholen - Opvallen doen ze nu zeker. De felgroene bankjes voor de deur bij Odin Haarlem. De bankjes zijn opgeknapt door leerlingen van praktijkcollege De Schakel in Haarlem. De leerlingen mochten de twee gerestaureerde bankjes zelf terugbrengen naar de winkel aan de Meester Cornelisstraat. Daar werden ze beloond met limonade en ijs.

Peter Schuurman vertelt namens Odin dat het initiatief voor dit project kwam van een klant die betrokken is bij de school. "Zij zoekt met enige regelmaat leuke opknapprojecten waar de leerlingen mee aan de slag kunnen gaan. De bankjes zijn opgehaald en vervolgens door de derdeklassers van de afdeling Techniek gerestaureerd. Hierdoor leerden zij hoe dat precies in zijn werk gaat en ze kunnen de bankjes nu ook zelf namaken. Het project heeft zo'n twee maanden in beslag genomen."

Maxime van der Heiden, bedrijfsleider bij Odin Haarlem geeft aan erg tevreden te zijn over het eindresultaat. "We hebben ze nu voor de deur staan en het zijn echt eyecatchers, onder meer vanwege de felgroene kleur." Op de bankjes zijn twee koperen plaatjes met de website van de school bevestigd.

Docent Jolanda de Vries geeft in het Haarlems Dagblad aan dat het extra voldoening geeft voor de leerlingen om hun werk zelf bij de klant af te leveren en dat ze hier ontzettend veel van geleerd hebben. "Het is werk met een duidelijk resultaat. Dat maakt het leerzaam én leuk."

Voor meer informatie:
Odin Haarlem
Meester Cornellisstraat 44
2023 DH Haarlem
023 5269610
haarlem@odin.nl 
www.odin.nl  

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven