Funghi Valentina nieuw bij Amanvida: verse, biologische champignons uit Bologna

Online groothandel Amanvida heeft een nieuw merk aan haar aanbod toegevoegd: Funghi Valentina. Het Italiaanse familiebedrijf Funghi Valentina begon zo'n veertig jaar geleden als geesteskind van Oriano Borghi. Zijn passie voor de laagvlakten van Bologna komt voort uit een jeugd die werd doorgebracht met het vissen naar kikkers en spelen tussen hooibalen en eindeloze graanvelden. Vanuit deze vruchtbare context wilde Oriano beginnen met de teelt van verse champignons, een branche die eind jaren zeventig net in Italië opkwam.

In 1980 werd nabij Bologna, Funghi Valentina geboren en opgedragen aan zijn dochtertje Valentina. Met 10 conventionele kamers en 20 moderne kamers behoort Funghi Valentina tot één van de grootste Biologische champignonkwekerijen in Italië, waar jaarlijks zo'n 3 miljoen kilogram verse, biologische prataiolo (Agaricus bisporus) gekweekt worden.

Daarom champignons van Funghi Valentina:

  • Biologisch en vrij van chemische additieven
  • Productie van begin tot eind traceerbaar
  • Smaakvol, divers en gezond 
  • Uitgesproken mediterrane smaken

Funghi Valentina paddenstoelen
"Paddenstoelen zijn calorie- en vetarm en bevatten veel eiwitten en vitamines B. Funghi Valentina is meester in het kweken en bereiden van champignons. Il Piccolino zijn baby champignons, die worden geblancheerd, in azijn en olie gezet en op smaak gebracht met knoflook en peterselie. Hun uitgesproken mediterrane smaak past goed op bruschetta, met vleeswaren en gekruide kazen of met vleesgerechten", vertelt Aaltje van der Zee namens Amanvida.

Gedroogde paddenstoelen
Bio Fiber Raw van Funghi Valentina zijn in plakjes gesneden gedroogde paddenstoelen, bedoeld als smaakmaker bij voorgerechten, soepen, sauzen en risotto's. "Bio Proteios Raw is gedroogd champignonpoeder, dat rijk is aan plantaardige proteïnen én tevens een bron van vezels. Ideaal voor sporters."

Champignoncrème of tapenade
Trifola is een champignonbereiding die het midden houdt tussen een crème en een tapenade. De champignons worden na bereiding met kruiden op smaak gebracht, fijngehakt en gemengd met olijfolie. Er is Trifola met munt of laurier en Conserva Dolce met gekonfijte sinaasappel en citroen. "Heerlijk op bruschetta en als smaakmaker bij culinaire bordjes."

Gebakken champignons
Il Grigiliato van Funghi Valentina zijn middelgrote paddenstoelen (Agaricus bisporus), die zijn gegrild in de oven. "Dit geeft het product zijn karakteristieke geroosterde aroma. Deze lekkere en smaakvolle champignons zijn een perfecte begeleiding voor bij vlees en vleeswaren. Chilipeper zorgt voor een pittige bite."

Proevertje: trio champignons
Een knalroze doos met 3 potjes 120 gram champignoncrème of tapenade:

  • 1x Trifola met munt
  • 1x Trifola met laurier
  • 1x Conserva dolce met gekonfijte sinaasappel 

"Een mooi geschenk voor fijnproevers."

Door een B2B-account aan te maken kunnen geïnteresseerden via Amanvida meteen gebruik maken van de maandelijkse promoties en wederverkoop kortingen. Er zijn ook winkeldisplays beschikbaar. Voor meer informatie: aaltje@amanvida.eu en Amanvida Zakelijk.  
 
Ook als particulier kan u terecht op de website van Amanvida.eu (online groothandel en webwinkel. Vandaag besteld, morgen geleverd).

Voor meer informatie:  www.amanvida.eu/nl/merken/funghi-valentina


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven