Marlies Engels, De Polderkol:

"Ga niet op avontuur zonder weegbreezalf"

Tholen - In de zomer mag weegbreezalf niet in de EHBO-kist ontbreken, aldus Marlies Engels van De Polderkol. De zalf werkt desinfecterend en verzacht irritaties door insectenbeten, brandnetels en berenklauw. "Ga niet op avontuur zonder weegbreezalf", adviseert ze. "De zalf is heel breed inzetbaar en daarom perfect om mee te nemen op vakantie."

De Weegbreezalf is er in potjes van dertig en zestig milliliter. 

De weegbreezalf is heilzaam en verzorgend voor de huid bij allerlei ongelukjes en irritatie van de huid. "Je kunt het gebruiken bij steken van insecten, het verhoogt de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels, het zuivert de huid bij vervuiling en herstelt en desinfecteert de huid en stopt de jeuk en irritatie", somt Marlies op. "De zalf is gemaakt met biologische zonnebloemolie en bijenwas, helemaal natuurlijk en is daardoor ook veilig in gebruik en fijn voor kinderen."

Kruiden
In de zomermaanden is er extra aandacht voor de weegbreezalf, die nu in de aanbieding is. Marlies maakt de zalf zelf en verkoopt het in haar eigen webshop. Behalve zalf produceert De Polderkol onder meer ook kruidenmengsels, siropen, massageolies en badzout met kruiden. Deze producten worden behalve in de webshop ook in natuurvoedingswinkels, boerderijwinkels en drogisterijen in het hele land verkocht.

Het kruidenbedrijf teelt biologisch.

Oogsten in het wild
De Polderkol teelt kruiden op biologische wijze en heeft daarvoor het Skal-certificaat. "Daarnaast hebben we ook toestemming van Skal en van de gemeente en Flevo-landschap om in het wild te oogsten. Alle natuurgebieden hier zijn natuurlijk nog niet zo lang geleden aangelegd en alles is sindsdien heel schoon gebleven."

Marlies Engels

Groeiende interesse
Dat de interesse in dit soort winkels in het afgelopen jaar door de coronacrisis is toegenomen, merkt Marlies maar al te goed. "Je wilt niet weten hoe druk het is. Sommige winkels zijn een derde tot twee derde meer gaan bestellen. Het loopt echt storm. Ook onze webwinkel is enorm gegroeid."

Voor meer informatie:
Marlies Engels
De Polderkol
Jupiterweg 6
8211 AW Lelystad
+31 (0)320 255052
polderkol@planet.nl
www.polderkol.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven