EARTH Water stopt volledig met plastic flesjes

Na 14 jaar stopt EARTH Water met het gebruik van plastic flesjes voor het verpakken van haar water. Het gaat in totaal om 5 miljoen plastic flesjes per jaar, verantwoordelijk voor 50 procent van de verkoop van EARTH. Gelijktijdig levert EARTH haar water vanaf nu ook in de Tetra Top verpakking van Tetra Pak. Deze verpakking is gemaakt van 88% hernieuwbare materialen en volledig recylebaar in de huidige recyclingstroom in Nederland. EARTH doneert al sinds de oprichting 100% van de nettowinst (al meer dan 1,5 miljoen) aan waterprojecten in Afrika en Azië om de kinderen aldaar een beter leven te geven. Nu kiest het bedrijf voor een oplossing met minder plastic en een lagere Co2-uitstoot.

Flessenpost
De laatste 90 plastic flesjes die EARTH heeft laten produceren, stuurt de organisatie ter afscheid aan een selectie 'Strijders'. Dit zijn ondernemers en organisaties (o.a. Ziggodome, THRIVE IUnstitute en Ambassade Hotel) die zich de afgelopen jaar hebben ingezet op het gebied van duurzaamheid. Met deze flessenpost bedankt EARTH ze voor de inzet en inspiratie door de vinger aan de pols te houden en ze keer op keer te wijzen op de nadelen van PET en op je verantwoordelijkheid als ondernemer.

Henk Witteveen met zijn gezin: Micky en Olga Witteveen. Fotocredits: Ilja Meefout en I Heart Studio. 
 
Henk Witteveen en Patrick de Nekker, founders van EARTH Concepts: "Voor ons is het niet meer dan logisch om te stoppen met dit goedlopend product. Ook al lijkt dat raar. De realiteit is dat ook wij verantwoordelijk zijn voor een schone planeet, net als de eindgebruiker. Wij willen net als 14 jaar geleden een voorbeeld zijn voor andere ondernemers. Je kan kiezen voor statiegeld, hogere boetes of meer vuilnisbakken. Maar als er geen plastic flesjes meer zijn kunnen ze ook niet worden weggegooid. Dit voelt beter. De kartonnen drankverpakkingen van Tetra Pak zijn een uitstekend alternatief. Wij roepen al vanaf de start: if you have the chance, would you change the world?"

Patrick de Nekker met zijn gezin: Zenna en Maya de Nekker. Fotocredits: Ilja Meefout en I Heart Studio.

Plantaardig en hernieuwbaar
De nieuwe Tetra Top verpakking is voor 88% gemaakt van hernieuwbare materialen. Het gaat om FSC ™ -gecertificeerd karton en plantaardig plastic afkomstig van suikerriet, waardoor er een geringe klimaatimpact is en het materiaal weer volledig terug kan groeien. Tetra Top heeft een ronde vorm die 360° bedrukt kan worden en een hersluitbare dop van waaruit gemakkelijk te drinken is.

Voor meer informatie:
EARTH Concepts
info@earthwater.nl
www.earthwater.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven