De Groene Weg lanceert webshop voor biologisch vlees

De Groene Weg heeft begin mei de deuren van haar webshop voor biologisch vlees en vleeswaren geopend. Commercieel directeur Ron Lenferink is blij met deze mooie stap. “Door de landelijke lancering van onze webshop kunnen we nog meer consumenten kennis laten maken met de producten van De Groene Weg en met de verhalen van onze boeren en slagers.”

De Groene Weg heeft 11 biologische slagerijen in Nederland en daarnaast afzet naar diverse grote nationale en internationale retailketens. Door de komst van de webshop is er nu landelijke dekking in Nederland. Dat is zeker in de huidige tijd, waarin online bestellen een enorme vlucht neemt, heel belangrijk. “Onze producten hebben nu een veel groter bereik”, aldus Lenferink. “Consumenten kunnen immers gemakkelijk online bestellen. Een onafhankelijk consumentenonderzoek dat wij hebben laten uitvoeren, laat zien dat consumenten graag willen weten waar hun vlees vandaan komt. Daar is De Groene Weg, met de verhalen van onze boeren en slagers die wij vertellen op onze website en social media, een perfect antwoord op.”

Commercieel directeur Ron Lenferink

Ophalen en thuisbezorgd
Consumenten kunnen online bij De Groene Weg kiezen uit biologisch rundvlees, varkensvlees, kippenvlees, lamsvlees en kalfsvlees. Ook kunnen zij in de webshop kiezen voor biologisch barbecuevlees of vleeswaren. De bestelling wordt binnen twee dagen vers thuisbezorgd. Ook is er de optie om een bestelling te doen en op te halen bij een slagerij van De Groene Weg wanneer deze in de buurt zit.

Interactie met consument
Het toegenomen bereik dat De Groene Weg met de webshop hoopt te realiseren, helpt ook om nog dichter bij de consument te komen. Lenferink: “We willen onze klanten graag nóg beter leren kennen. We willen weten in welke producten zij geïnteresseerd zijn en wat ze van ons verwachten. Hierbij helpen ook onze social media kanalen waarop we in totaal ruim 18.000 volgers hebben. Dit past in onze wens om ‘thought leader’ te zijn op het gebied van biologisch vlees. Zie het als een kenniscentrum voor biologisch, voor zowel boeren als consumenten en verwerkende bedrijven. We hebben de kennis en kunde in huis en willen dit blijven voeden door kennis uit de markt te halen zodat we die producten kunnen maken waar de consument om vraagt.”

Romano Kollau van Biologisch Vleesch Atelier ‘De Groene Weg’ by Romano in Den Haag

Promotie en thema’s
De Groene Weg gaat de webshop de komende tijd promoten met verschillende online campagnes. “Dit jaar komt er ook aandacht voor thema’s als barbecue, de herfst, ons 40-jarig bestaan en natuurlijk de kerstdagen en oud en nieuw”, blikt Lenferink vooruit. “We zijn op dit moment ook bezig met de voorbereiding voor de verkoop van biologische vleesvervangers in onze landelijke webshop. We zien dat consumenten de webshop goed weten te vinden: we hebben al veel orders binnengekregen sinds we de webshop in de pilotfase online hebben gezet. Dat is natuurlijk een prachtig begin.”

Voor meer informatie:
De Groene Weg
info@degroeneweg.nl
www.degroeneweg.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven